Huh mikä peli! 94. minuutin tappioasemasta kahdella maalilla voittoon – Katso, kuinka Valioliigassa toteutettiin ”joka pojan unelma”

© Kuva: Getty Images

Valioliigan keskiviikon ottelusta Leicester-Tottenham muodostui lopulta mieletön trilleri, jota muisteltaneen vielä pitkään. Peli oli muutenkin vauhdikas ja tapahtumarikas, sillä Leicester laukoi kaikkiaan 14 ja Tottenham 27 kertaa. Legendaarisen siitä teki kuitenkin Spursin lopun nousu.

Avausjaksolla maaleja nähtiin kaksi: Patson Daka vei Leicesterin johtoon, ja Harry Kane toi vieraat tasoihin. Kun James Maddison teki Leicesterille 76. minuutilla 2-1-johtoon, ei enää kovin moni välttämättä jaksanut Tottenhamin voittoon uskoa.

Pääasia oli, että valmentaja Antonio Conte ja hänen 79. minuutilla kentälle vaihtamansa vaihtomies Steven Bergwijn uskoivat. Hollantilaislaitahyökkääjä teki nimittäin tempun, jota ei varmaankaan unohda ikinä.

Ottelussa mentiin vielä lisäajallekin Leicesterin johdossa. Vielä silloinkin, kun kellossa oli aika 94:52, mentiin Leicesterin 2-1-johdossa. Ja siitä huolimatta Leicester jäi ottelussa pisteittä.

Bergwijn tykitti tasoitusmaalin 95. peliminuutilla noin seitsemästä metristä, kun Matt Dohertyn pudottama irtopallo tuli kuin tarjottimelle hänen jalkoihinsa. Sekään ei vielä riittänyt viimeiseksi sanaksi, vaan Bergwijn teki vielä voittomaalinkin.

Se syntyi, kun Harry Kane vapautti hänet pystysyötöllä läpi. Bergwijn karkasi puolustajalta, kiersi maalivahti Kasper Schmeichelin ja sijoitti pallon takatolpan kautta maaliin. Tottenhamin voitonriemu oli rajaton. Maali oli pelin kolmas tolpan kautta tehty, joten keskiviikkona tolpat olivat hyökkääjien parhaita kavereita.

Tottenham latasi vauhdikkaasta ottelusta koosteen YouTube-tililleen. Sen voi katsoa täältä.

– Se on fantastista. Faneilla oli fantastinen päivä. Minä tein kaksi maalia ja olen onnellinen. Valmentaja pyysi minua tekemään maaleja, aiheuttamaan vaikeuksia puolustajille ja pysymään lähellä Harry Kanea, erittäin iloinen Bergwijn totesi haastattelussa pelin jälkeen ESPN:n mukaan.

– On jokaisen pojan unelma kääntää ottelu tällä tavalla.

Maalit olivat Bergwijnin koko kauden ensimmäiset Valioliigassa. Hän oli osunut aiemmin vain Liigacupin ottelussa West Hamia vastaan. Tottenhamin nykyisen valmentajan Antonio Conten avauskokoonpanoon Bergwijn ei ole mahtunut vielä kertaakaan, mutta Conte haluaa pitää hollantilaisen joukkueessaan.

– Olen aina ollut hyvin selkeä, kun minulta on kysytty Steven Bergwijnistä. Olen sanonut, että hän on minulle tärkeä pelaaja, koska joukkueessamme ei ole montaa hänen kaltaistaan luovaa pelaajaa, Conte totesi.

– Hän on erittäin hyvä yksi yhtä vastaan. Hän voi pelata kärkimiehenä tai kymppipaikalla. Steven on hyvässä fyysisessä kunnossa, joten hän voi aloittaa pelejä tai tulla vaihdosta sisään ratkaisemaan pelejä.

– Minulle hän on tärkeä pelaaja, mutta tiedätte hyvin, että pelaajan on oltava tyytyväinen. Luulen, että hän onkin tyytyväinen ja pelaa mielellään Tottenhamissa.

Ottelu jää myös historiankirjoihin, sillä se on myöhäisin nousu tappioasemasta voittoon Valioliigassa koskaan. Aiempi ennätys oli ”se” legendaarinen ottelu sarjan päätöskierrokselta toukokuulta 2012, kun Manchester City nousi mestaruuden tuoneeseen 3-2-voittoon QPR:stä. QPR johti peliä tuolloin ajassa 91:14, mutta nyt ennätys koheni siis yli kolmella ja puolella minuutilla.

Kyseessä oli toinen kerta sarjan historiassa, kun yksi pelaaja tekee lisäajalla kaksi maalia, jotka kääntävät tappioaseman voitoksi. Ensimmäinen temppuun pystynyt pelaaja oli Fernando Llorente, joka teki vuonna 2016 Swansealle maalit ajassa 90’+1 ja 90’+3 Crystal Palacea vastaan.

Tottenham ei ole hävinnyt Valioliigassa vielä kertaakaan 2. marraskuuta toimessaan aloittaneen Antonio Conten alaisuudessa. Tappiottomien pelien putki on nyt jo yhdeksän pelin mittainen. Tottenham on Valioliigassa nyt viidentenä, vain pisteen päässä West Hamista, mutta kolme ottelua vähemmän pelanneena.

 

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️