Juventuksen kannattajilla puistattava lakana San Siron lehtereillä – ”Agnelli kuole”

© Kuva: Getty Images

Juventus ja Internazionale iskivät yhteen Italin Supercupin eli Supercoppan finaalissa keskiviikkona. Milanolaiset veivät lopulta pidemmän korren jatko-ottelun loppuhetkillä.

Dramaattisen voittomaalin viimeisteli chileläinen Alexis Sánchez. Kamppailu nousi otsikoihin pelitapahtumien lisäksi myös kannattajien osalta.

Juventuksen ultrat tekivät mielipiteensä selväksi seuransa puheenjohtajasta Andrea Agnellista. Ja vieläpä varsin karmeaan tyyliin.

Torinolaiskannattajien keskuudessa kohosi avausjaksolla lakana, jossa luki; ”Agnelli kuole”.

Toisessa viestissä vaadittiin ja julistettiin Juventuksien ultrien vapautta.

Juventuksen kausi ei ole pelillisesti kulkenut täysin odotusten mukaisesti, mutta syy kannattajien käytökselle on tyystin toisaalla.

Vuonna 2019 poliisi pidätti 12 torinolaisten kannattajaryhmän jäsentä. Heitä epäiltiin väkivaltaisuuksista, rahanpesusta ja lipunmyyntiin liittyvästä uhkailusta.

Tutkimukset oli aloitettu jo vuotta aiemmin, kun mafian epäiltiin sekaantuneen kannattajaryhmän toimintaan ja päinvastoin.

Tuolloin Agnelli todisti oikeudessa, että Juventuksen ultrat olivat painostaneet seurajohtoa. Hän valitteli, että Juventus joutui tottelemaan ultrien vaatimuksia.

Agnellin mukaan oli selvää, että lopputulema johtaisi rasistisiin huuteluihin ja tätä kautta sakkoihin. Myös kovemmat rangaistukset, kuten kannattajakatsomon ja kilpailuista sulkeminen olivat puheenjohtajan mukaan aitoja uhkia.

Ultrat ja fanaattiset kannattajaryhmät on tuon jälkeen kielletty Juventuksen kotikentällä, Allianz Stadiumilla.

Keskiviikkona lakanat poistettiin ennen avausjakson päättymistä. Agnelli itse ei ollut paikalla. Hän sairastaa tällä hetkellä koronavirusta.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.