Suomen miesten futsalmaajoukkue hävisi maanantaina EM-kisojen toisen lohko-ottelunsa Kazakstanille maalein 2-6.

Ensimmäisellä jaksolla Suomi kunnostautui varsinkin prässipelaamisessa ja sai sillä aiheutettua päänvaivaa Kazakstanille. Ahnas prässi tuottikin tulosta vajaan vartin jälkeen, kun Henri Alamikkotervo pääsi väliin Kazakstanin syöttöön. Pallo tuli Miika Hosiolle, joka ujutti pelivälineen maalivahti Leo Higuitan selän taakse.

Kazakstan tuli pitkän painostuksen jälkeen tasoihin hieman ennen taukoa. Kulmapotkun jälkitilanteessa Dauren Tursagulov pamautti pallon maalin edustalle ja Birzhan Orazov ohjasi sen sisään.

Tauolle mentäessä Suomelle oli kirjattu 20 maalintekoyritystä ja Kazakstanille 24.

Toista puolikasta oli takana kolme ja puoli minuuttia, kun Suomi siirtyi taas johtoon. Sergei Korsunov pelasi pallon kulmaan Juhana Jyrkiäiselle, joka jatkoi sen maalin edustalle, ja tilanteen riensi päättämään Jani Korpela, joka täräytti pelivälineen voimalla verkkoon.

Suomen riemu oli kuitenkin hyvin lyhyttä, sillä Kazakstan tuli tasoihin vain hetkeä myöhemmin. Kazakstan kierrätti pallon kulmapotkusta Higuitalle, joka asetteli kuulan oikealle jalalleen ja tykitti sen kaukaa sisään.

Toinen jakso oli puolivälissä, kun Kazakstan siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Douglas Junior ja Birzhan Orazov petasivat loistavan vetopaikan Arnold Knaubille, joka viimeisteli voimakkaalla laukauksella.

Orazov jatkoi tehojen tehtailua, kun pelikellossa oli noin yhdeksän minuuttia jäljellä. Hän sai pallon rangaistusalueen rajalla ja ampui lyhyellä latauksella äkäisen kudin maaliin.

Myös Knaub pääsi maalintekoon toistamiseen pari minuuttia myöhemmin, kun hän viimeisteli suoraan Edsonin syötöstä takanurkkaan.

Viimeisten minuuttien ajan Suomi haki kavennusta lentävän maalivahdin avulla, mutta Kazakstan piti muotonsa todella tiiviinä, eikä päästänyt Suomea vetopaikoille.

Illan viimeisestä osumasta vastasi Azat Valiullin, joka rymisteli pallon takatolpan vierestä sisään Douglas Juniorin puskusta.

Suomi on kahden ottelun jälkeen lohkossaan viimeisenä pelattuaan avausottelussaan 3-3-tasapelin Italiaa vastaan. Viimeisessä lohkopelissään Suomi kohtaa perjantaina Slovenian.

Jotta Suomi pääsisi jatkoon, sen on voitettava Slovenia ja Italian on jäätävä ilman voittoa Kazakstania vastaan.

Futsalmaajoukkue

@FutsalSuomi
Illan ottelu pysyi tasaisena 25 minuuttia, mutta lopulta kokenut arvokisamenestyjä Kazakstan näytti laatunsa ja antoi Suomelle oppitunnin selvin numeroin 2-6.