Huuhkajien EM-joukkueessa viime kesänä mukana ollut Joni Kauko joutui vuodenvaihteessa yllättäen siirtohuhujen keskelle, vaikka Kauko on pelannut Intian Superliigan ATK Mohun Baganissa vasta muutaman kuukauden. Huhujen pääsyinä on Intian Superliigan tiukka ulkomaalaiskiintiö sekä Mohun Baganin äskettäin tekemä valmentajanvaihdos.

Kauko pelasi hänet seuraan halunneen valmentajan Antonio Habasin alaisuudessa lähestulkoon pelkkiä 90-minuuttisia, mutta Habas vaihtui hieman ennen joulua Juan Fernandoon. Fernandon joukkueessa Kauko aloitti kaksi ensimmäistä ottelua vaihtopenkiltä, ja niin aloitti myös keskiviikkona, kun Mohun Bagan kohtasi ISL:n ottelussa Hyderabadin.

Kauko kuitenkin vaihdettiin tänään kentälle ensimmäisen puoliajan lisäajan viidennellä minuutilla. Syy pitkään lisäaikaan ja vaihtoon oli siinä, että Mohun Baganin Carl McHugh sai päähänsä rajun tärskyn. McHughta hoivattiin kentällä jonkin aikaa ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan ilmeisesti aivotärähdyksen saaneena. Onneksi tiedot kertovat, että irlantilainen voi kuitenkin olosuhteisiin nähden hyvin. Lisäaikaa avausjaksolla pelattiin ainakin 14 minuuttia. Tauolle mentiin 1-1-numeroissa.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Sportstar

@sportstarweb

Sportstar

@sportstarweb
⚽18' A cross from the wings is dropped by Amrinder as Ogbeche puts it into the net with ease to make it all square
ATKMB 1-1 HFC.

#ISL | #ATKMBHFC
Live: bit.ly/3G57ISw
45+5' 🚨 Injury! Carl McHugh is attended by the ATKMB medical team and an ambulance after an on-field collision and forced off with Joni Kauko replacing him.

#ISL | #ATKMBHFC
Live: bit.ly/3G57ISw

Shyam Vasudevan

@JesuisShyam
Carl McHugh suffered a blow to the neck and wasn't able to breathe properly. He's doing better now and has been taken to the hospital as a precautionary measure.

#ATKMohunBagan | #ISL

Kun peli oli edennyt 64. minuutille, nousi Kauko esiin. Hänen puskunsa painui maaliin Hyderabadin pelaajan kautta, ja suomalainen tuuletti ensimmäistä osumaansa Intiassa. Hyvin vapautuneesti, kuten seuran Twitter-tilillä muotoiltiin:

– Kun teet ensimmäisen maalisi Intian Superliigassa ja annat joukkueellesi tärkeän johtoaseman, hymyile kuin Joni Kauko.

Onnistuminen teki Kaukolle varmasti hyvää, mutta tilastoihin hän ei lopulta avausmaalia Intian Superliigassa saanut. Maali nimittäin muutettiin Hyderabadin puolustajan Ashish Rain omaksi maaliksi.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Indian Super League

@IndSuperLeague
64' GOOALLLLLLL ⚽️ | #ATKMBHFC

@atkmohunbaganfc take the lead as @JoniKauko's header takes a deflection and trickles into the net.

ATKMB 2-1 HFC

#HeroISL #LetsFootball

Mohun Bagan Super Giant

@mohunbagansg
When you score your first goal in #HeroISL to give your team a crucial lead, smile like Joni Kauko 😁💚♥️

#ATKMohunBagan #JoyMohunBagan #AmraSobujMaroon #HeroISL #ATKMBHFC

Mohun Bagan Super Giant

@mohunbagansg

Mohun Bagan Super Giant

@mohunbagansg
GET INNN! 💚♥️

Joni heads it in from Williams’ cross to give us the lead!

#ATKMohunBagan #JoyMohunBagan #AmraSobujMaroon #HeroISL #ATKMBHFC
Joni’s goal has now been marked as an own goal by Ashish Rai of Hyderabad FC.

Ottelu päättyi lopulta 2-2-tasanumeroihin. Hyderabadin tasoituksen teki ajassa 90’+1 espanjalainen Javier Siverio Toro. Hyderabad jatkaa ISL:n kärjessä, mutta sarja on erittäin tasainen. Yhdeksän kierroksen jälkeen seitsemän joukkuetta 11:sta mahtuu vain kolmen pisteen sisälle. ATK Mohun Bagan on kolmantena, pisteen Hyderabadia perässä.