Yksi vuoden 2021 erikoisimmista suomalaissiirroista oli luultavasti se, kun Huuhkajien EM-kisajoukkueessakin pelannut Joni Kauko siirtyi kahden vuoden sopimuksella Intian Superliigassa pelaavaan ATK Mohun Baganiin. Sopimus julkaistiin kesken EM-kisojen, mutta debyyttinsä Kauko teki kolkatalaisseurassa vasta syyskuussa.

31-vuotias Kauko on nyt pelannut kahdeksan ottelua Intian Superliigaa. Tehotilastoon on merkitty kolme maalisyöttöä. Kauko oli Mohun Baganin avauksessa kuudessa ensimmäisessä ottelussaan, mutta kahdessa viime pelissään hän tuli kentälle vasta vaihdosta. Ennen näitä kahta peliä Mohun Bagan vaihtoi valmentajaa, eikä Kauko vaikuta olevan aivan uuden käskyttäjän Juan Ferrandon mieleen.

Nyt Sportskeeda-sivusto arvelee, että ATK Mohun Bagan saattaisi olla purkamassa Kaukon sopimusta puolitoista vuotta etuajassa. Sivusto sanoo lähteisiinsä perustuen, että seura luopuu suomalaiskeskikenttäpelaajasta ”mitä suurimmalla todennäköisyydellä”.

Syy Kaukon mahdolliseen lähtöön seurasta on siinä, että Mohun Bagan valmistautuu lehden tietojen mukaan vahvistamaan rivejään nigerialaishyökkääjä Bright Enobakharella. Intian Superliigassa on tiukka ulkomaalaiskiintiö, joka sallii vain neljän ulkomaalaispelaajan peluuttamisen ottelussa – ja niistäkin vähintään yhden tulee olla aasialaispelaaja.

[readmore from=Kauko-Joni]

Sivusto kehuu Kaukon tehneen erittäin ahkerasti hommia ja olevan tärkeä linkki ATK:n puolustuksen ja hyökkäyksen välillä. Kaukon ”kehnot viimeistelytaidot” ovat kuitenkin jättäneet paljon toivomisen varaa, häntä luonnehditaan. Lisäksi, kuten edellä mainittua, Kauko oli seuraan selkeä entisen valmentajan Antonio López Habasin hankinta.

Kaukon agentti kieltäytyi kommentoimasta suojattinsa tilannessa Sportskeedalle.

23-vuotias Bright Enobakhare muistettaneen parhaiten Wolverhamptonista, jossa hän pelasi vuosina 2015-2018. Enobakhare solmi viime kesänä sopimuksen Coventryn kanssa, mutta se purettiin marraskuun alussa.