Huuhkajissa 28 kertaa esiintynyt keskikenttäpelaaja Joni Kauko debytoi keskiviikkona uuden seuransa, intialaisen ATK Mohun Baganin riveissä.

Ensimmäisestä ottelusta jäi muistoksi murskatappio, sillä Mohun Bagan hävisi Aasian seurajoukkueiden maanosaturnauksen, AFC Cupin alueiden välisessä karsintasemifinaalissa uzbekistanilaiselle FC Nasafille 0-6. Kauko, 31, pelasi Mohun Baganin avauksessa ja tuli 88. minuutilla vaihtoon.

Kaukon kaksivuotinen sopimus Intiaan julkistettiin kesäkuun lopussa, pari päivää Suomen EM-kisaurakan päätyttyä. Viime kaudet tanskalaista Esbjergiä edustanut Kauko pääsi lopputurnauksessa kentälle kolmessa ottelussa, mutta kisojen jälkeen kutsua Huuhkajiin ei tullut.

Kesällä hän harjoitteli Turussa entisen seuransa FC Interin kanssa ennen kuin lähti Intiaan. Keskiviikkoa ennen hänen edellisestä kilpailullisesta ottelustaan oli kolme kuukautta aikaa, mikä vaikutti siihen, ettei Kaukoa kutsuttu A-maajoukkueen mukaan syyskuun MM-karsintoihin. Moni on myös arvuutellut, onko Kaukon ylipäätään mahdollista nousta Huuhkajiin Intian Superliigasta, jota ei varsinaisesti tunneta jalkapallon suursarjana.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

FC Inter Turku

@FCInterTurku
Vieraileva tähti treeneissä! 😎

@Huuhkajat-keskikenttäpelaaja Joni Kauko harjoittelee lähipäivät Interin edustusjoukkueen mukana, ennen kuin palaa takaisin Intiaan uuden seuransa riveihin.

#fcinterturku #huuhkajat #veikkausliiga

Kauko kertoi syyskuun alussa Ylen haastattelussa, että hän on käynyt seuravalinnastaan keskustelua maajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan kanssa.

– Kerroin Rivelle suoraan, mikä tässä on ajatuksena ja oman mielipiteeni. Tiedostan kyllä riskit. Kausi menee eri tavalla, eikä se välttämättä aivan palvele maajoukkuetta. Sanoin tietysti omasta puolestani, että olen aina käytettävissä. Se ei muutu mihinkään. Tiesin kuitenkin, että se vaikeutuu paljon.

– Tällä kertaa en ollut mukana, ja se on ymmärrettävää, kun en ollut hetkeen päässyt pallotreeneihin tai pelaamaan. Silloin on vaikea lähteä pelaamaan MM-karsintaa. Toivotaan kuitenkin, että vielä tulisi paikka päästä mukaan. Olen ollut mukana todella kauan ja se on kyllä niin siistiä, kun saa olla osa sitä joukkuetta. Siellä on niin hyvä fiilis. Se on ihan kuin lähtisi tapaamaan omaa perhettä tai läheisiä kavereita.

Intian Superliigan kausi alkaa marraskuun puolivälissä ja loppuu ensi vuoden maaliskuussa. Viime kaudella Mohun Bagan tuli sarjassa toiseksi.

LUE MYÖS:

Mohun Bagan Super Giant

@mohunbagansg
#EURO2020 ⏩ #AFCCUP 🤩

Our new #️⃣7️⃣ makes his debut for the #Mariners! 💚❤️

Can our Finnish Midfielder make an instant impact for the boys in Green & Maroon? 🧐

#ATKMohunBagan #JoyMohunBagan #MarinersInAsia #IndianFootball