KuPS lainasi pelaajan Union Berlinistä – ”Saimme KuPS:sta hyvän kuvan europeleissä”

© Kuva: Getty Images

Joskus europeleissä tapahtuu asioita, jotka johtavat tuleviin pelaajasiirtoihin. Vaikkapa Teemu Pukki siirtyi Schalkeen tehtyään Töölössä kaksi upeaa maalia saksalaisjättiä vastaan HJK:n paidassa. Joskus puolestaan yksi seura voi vakuuttaa toisen toiminnallaan, niin että isompi näkee pienemmässä oivan väylän lainapestiin. Harvemmin suhteiden luonnista haittaa on.

Jotain tällaista kuviota on takana siinä, että KuPS lainaa bundesliigaseura Union Berlinistä joukkueeseensa 19-vuotiaan keskikenttäpelaajan Fabio Schneiderin. Berliinistä kotoisin oleva Schneider on monipuolinen keskikenttäpelaaja, joka viihtyy parhaiten kymppipaikalla. Union Berlinin organisaatioon hän on kuulunut kesästä 2015 lähtien.

Schneiderin lainasopimus ulottuu aluksi kesäkuuhun asti. Seurat kuitenkin tarkastelevat tuolloin tilannetta uudestaan, ja lainaa voidaan mahdollisesti jatkaakin.

Schneider kävi joulukuussa KuPS:n valmennuksen testissä, joten KuPS tietää, mitä saa. Konferenssiliigan karsintaotteluissa Schneider ei pelannut, sillä hän oli tuolloin toipumassa jalkaleikkauksesta. Schneider ei ole vielä pelannut Union Berlinin virallisissa otteluissa, mutta seurasi vaihtopenkiltä neljää Konferenssiliigan lohkovaiheen ottelua.

Union Berlinin toimitusjohtaja Oliver Ruhnert kertoi seuransa kotisivujen tiedotteessa, että hyvä vaikutelma Kuopion Palloseurasta edesauttoi lainasopimuksen syntymistä.

– UECL:n karsintaotteluissamme KuPS:ia vastaan saimme seurasta erittäin hyvän vaikutelman. Uskomme KuPS:n olevan Fabiolle hyvä ympäristö, jossa nuori pelaaja voi saada paljon kokemusta ja peliaikaa. On myös mahdollista, että lainaa jatketaan kesän jälkeenkin, Ruhnert vahvisti.

Fabio Schneiderin nykyinen sopimus Union Berlinin kanssa ulottuu kesään 2023.

Pariisin UCL-finaalissa mahtivalueta! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️