Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusenin tiedotti lauantaina hankkineensa Iranin maajoukkuehyökkääjä Sardar Azmounin.

Azmoun, 27, siirtyy Leverkuseniin Venäjän suurseura Pietarin Zenitistä, jossa hän pelaa kolmatta kauttaan. Iranilaiskärki solmi Leverkusenin kanssa vuoteen 2027 asti ulottuvan sopimuksen, mutta hän siirtyy saksalaisseuraan vasta tulevana kesänä, jolloin hänen sopimuksensa Zenitin kanssa päättyy.

Iranin A-maajoukkueessa 60 kertaa esiintynyt, ja niissä yhteensä peräti 39 maalia tehnyt Azmoun on kovan luokan maalintekijä. Toissakaudella hän jakoi Venäjän Valioliigan maalipörssin voiton yhdessä Artem Dzyuban kanssa, ja viime kaudella hän sijoittui maalipörssin kakkoseksi jääden yhden maalin päähän toista kertaa peräkkäin maalikuninkuutta juhlineesta Dzyubasta.

Azmoun on pelannut koko ammattilaisuransa Venäjällä. Zenitin lisäksi hän on edustanut FK Rostovia ja Rubin Kazania, jotka ovat vuosien varrella tulleet tutuksi myös ex-Huuhkaja Roman Eremenkolle.

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04_en
🤩 what a good day 🤩