Huuhkajissa kaksi kertaa esiintynyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja Saku Ylätupa vaihtoi muutama päivä sitten seuraa Ruotsin pääsarjassa, kun hän siirtyi tukholmalaisesta AIK:sta sarjanousija GIF Sundsvalliin kolmevuotisella sopimuksella.

Ylätupa, 22, lähti Suomesta kesällä 2017 Ajaxin arvostettuun organisaatioon ja jatkoi puolentoista vuoden kuluttua matkaansa AIK:hon. Hän pelasi tukholmalaisseurassa lopulta 32 ottelua, mutta lopullinen läpimurto AIK:ssa jäi tekemättä. Toissa vuonna Ylätupa käväisi myös lyhyesti lainalla IFK Mariehamnissa.

MTV Urheilun haastattelussa Ylätupa arvioi, että hänen toteutumaton läpimurtonsa AIK:ssa jäi kiinni suoritustason ailahtelusta.

– On tietysti vaikea sanoa yhtä tiettyä juttua, mutta kokonaisuutta jos ajattelee näin jälkikäteen, niin on helppo sanoa, etten kyennyt pelaamaan riittävän tasaisesti. Suoritustasoni ailahteli liikaa. Kilpailu pelipaikoista oli myös äärimmäisen kovaa. Yhden huonon harjoitusviikon ja ottelun jälkeen sai odottaa uutta mahdollisuuttaan usein hyvin pitkään, kommentoi Ylätupa.

MTV Urheilun tietojen mukaan muutamat Veikkausliigan kärkikastin seurat olivat kiinnostuneita Ylätuvasta. Ruotsissa jatkaminen oli kuitenkin hänelle alusta asti selkeä ykkösvaihtoehto.

– Pohdimme ruotsalaisen agenttini Nima Modyrin kanssa, että järkevintä olisi jatkaa uraani Ruotsissa, jossa olen viihtynyt muutenkin erinomaisesti. Uskomme Sundsvallin olevan minulle juuri sellainen ympäristö, jossa saan parhaat tehot irti. Olen innoissani, kun harjoitukset tänään alkavat. Haluan näyttää kykeneväni esiintymään tasaisen laadukkaasti ja tehokkaasti.

Ylätupa tavoittelee jatkossa enemmän tehoja. AIK:ssa hänelle kirjattiin neljä osumaa ja kolme maalisyöttöä.

– Kyllä meillä on Niman kanssa selkeät sävelet suunniteltuna. Hyökkäyspään pelaaja kun olen, niin maaleja ja syöttöjä täytyy syntyä tasaiseen tahtiin. En ole tosin asettanut mitään selkeitä numeroita tavoitteeksi. Minulla on kova halu näyttää olevani sarjan profiilipelaajia.

Voit lukea MTV Urheilun artikkelin kokonaisuudessaan TÄSTÄ LINKISTÄ.

LUE MYÖS: