22-vuotias suomalaislaituri Saku Ylätupa on löytänyt uuden seuran Ruotsin pääsarjatasolta Allsvenskanista. GIF Sundsvall tiedottaa kotisivuillaan tehneensä Ylätuvan kanssa kolmivuotisen sopimuksen.

Edelliset kolme kautta Ylätupa on edustanut tukholmalaista AIK:ta. Hänellä oli sopimusta AIK:n kanssa vielä kausi 2022 jäljellä.

– Olen erittäin iloinen sopimuksesta ja odotan tulevaa innolla. Sundsvall on lupaava seura Allsvenskanissa, Ylätupa kommentoi sopimustaan.

Espoosta lähtöisin oleva Ylätupa nousi Suomen jalkapalloyleisön tietoisuuteen HJK:n organisaatiosta, joskaan hän ei ole HJK:ssa yhtään veikkausliigapeliä pelannut. Tähänastisista 25 veikkausliigaottelustaan Ylätupa on pelannut 17 RoPS:issa (vuonna 2017) ja kahdeksan IFK Mariehamnissa, johon AIK lainasi hänet kaudella 2020.

RoPS:sta Ylätupa siirtyi vuonna Ajaxiin, jonka akatemiajoukkueissa hän pelasi vuosina 2017-2019. AIK värväsi hänet joukkueeseensa vuonna 2019. Kolmen vuoden aikana Ylätupa pelasi AIK:ssa 24 Allsvenskan-ottelua. Niissä hän teki yhden ja syötti kolme maalia.

Ylätupa kuului aiemmin Suomen juniorimaajoukkueiden vakiokasvoihin. Myös A-maajoukkueessa hän on pelannut kaksi ottelua, molemmat tammikuussa 2019.

– Tuntuu mielettömän jännittävältä, että Saku siirtyy meille, Sundsvallin urheilujohtaja Urban Hablom myhäilee.

– Hän on ottanut hyviä askelia kehityksessään Ajaxissa ja edelleen AIK:ssa, mutta me saamme viedä hänet uusille tasoille. Sundsvallin ympäristö tulee tekemään hänestä tulevaisuudessa kansainvälisen tason jalkapalloilijan ja Suomen A-maajoukkueen vakiopelaajan.

Sundsvall sijoittui päättyneellä kaudella Superettanissa toiseksi ja nousi ensi kaudeksi pääsarjatasolle Allsvenskaniin.

GIF Sundsvall

@GIFSundsvall
Vi kan idag meddela att Saku Ylätupa ansluter till GIF Sundsvall de kommande tre åren 💙

Ylätupa kommer nu senast från AIK där han spelat de tre senaste säsongerna.

Läs mer här: gifsundsvall.se/saku-ylatupa-a…