Mestarien liigan lohkovaiheessa tälläkin kaudella pelanneen RB Leipzigin kausi 2021-2022 on ollut monella mittarilla vaikea. Leipzig on kauden ensipuoliskon jälkeen Bundesliigassa vasta neljäntenä sarjakärki Bayern Münchenin kerättyä lähes tuplamäärän pisteitä (43 vs. 22) siihen nähden. Europelit jatkuvat sentään Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

Myös taloudellisesti kausi on ollut energiajuomajätin rahoittamalle saksalaisseuralle tuskainen. RBL:n johtokunnan puheenjohtaja Oliver Mintzlaff puhui talousluvuista avoimesti Sportbuzzerin haastattelussa.

– Tulomme ovat pudonneet toistaiseksi 60 miljoonalla eurolla. Siihen ei ole laskettu mukaan tätä kautta ja puuttuvia katsojatuloja. Nämä ovat dramaattisia tappioita, Mintzlaff totesi.

Koska koronapandemian tiedettiin ulottuvan tällekin kaudelle, laski Leipzig budjettiinsa yleisötuloja vain 30 prosentin täyttöasteella. Koronarajoitusten vuoksi RBL on kuitenkin pelannut marraskuun lopusta lähtien tyhjille katsomoille.

Mennyt syyskausi oli RB Leipzigin bundesliigahistorian kehnoin. Tavoite on silti edelleen sarjan neljän parhaan joukossa, joka merkitsisi paikkaa ensi kauden Mestarien liigassa. Neljäntenä oleva Bayer Leverkusen on kuitenkin vain kuusi pistettä edellä. Kaksikon väliin mahtuu silti viisi muutakin seuraa, joten Mintzlaff pitää haastetta isona.

– Emme muuta tavoitteitamme, mutta tiedämme, että tarvitsemme loistavan kevätkauden kahden pisteen pistekeskiarvolla. Se on valtava ponnistus. Eikä silläkään pistekeskiarvolla olisi varmaa, riittäisi 56 pistettä neljän parhaan joukkoon.

Mintzlaffin mielestä Leipzigin joukkue on pelaajamateriaalinsa puolesta yhä yksi sarjan parhaista. Heikkoa syyskautta hän selittelee muun muassa loukkaantumisilla ja koronaviruksella.

Vastuun tähänastisesta pettymyksestä Mintzlaff sanoo kuitenkin kantavansa itse. Sen hän sanoo suoraan, ettei Bayern Müncheniin siirtyneen Julian Nagelsmannin korvaaminen onnistu. Jesse Marschin palkkaaminen Leipzigin valmentajaksi oli Mintzlaffin mielestä ”jälkikäteen ajateltuna virhe”. Sittemmin Marsch on jo erotettu ja korvattu Domenico Tedescolla.

– Kokonaisvastuun kannan minä, Mintzlaff tähdensi.

Mintzlaffin mukaan RB Leipzig ei tule mellastamaan tammikuun siirtoikkunassa. Sen paremmin merkittäviä hankintoja kuin isoja myyntejäkään ei kannata odottaa. Tulevia kausia ajatellen seuralle halutaan kuitenkin nimittää viimeistään kesällä urheilujohtaja joukkueen rakentamista tukemaan. Huhuissa on mainittu VfB Stuttgartissa samaa tointa hoitava Thomas Hitzlsperger, mutta huhu on vielä hyvin epävakaalla pohjalla.

[readmore from=RB-Leipzig]

Jo nyt Red Bullin jalkapallokonsernin Red Bull Socceriin ollaan palkkaamassa valovoimainen entinen huippupelaaja, nimittäin 36-vuotias Mario Gómez. Bildin mukaan Gómez nimitetään Red Bull Soccerin tekniseksi johtajaksi. Hän tekee siis jatkossa töitä RB Leipzigin, New York Red Bullsin ja braslialaisen Red Bull Bragantinon kehittämiseksi.

Kyseessä on Gómezin ensimmäinen työtehtävä jalkapallon parissa pelaajauran päätyttyä. Gómez pelasi uransa aikana kasvattajaseuransa Stuttgartin lisäksi Bayern Münchenissä, Wolfsburgissa, Besiktasissa ja Fiorentinassa. Hän voitti urallaan kuusi eri maalikuninkuutta: Bundesliigassa, Turkin Superliigassa, EM-kisoissa ja Italian Cupissa kerran ja Saksan Cupissa kaksi kertaa. Saksan A-maajoukkueessa Gómez teki 38 maalia 71 ottelussa. Pelaajaura päättyi virallisesti elokuussa 2018.

Lähde: Transfermarkt