Max Eberleä on helppo pitää todellisena Borussia Mönchengladbachin seuraikonina.

48-vuotias entinen oikea laitapuolustaja vietti seurassa pelaajauransa viimeiset kuusi vuotta, jonka jälkeen hän siirtyi välittömästi Borussia Mönchengladbachin junioriorganisaatioon valmentajaksi.

Eberl valmensi Borussia Mönchengladbachin junioreita vajaan neljän vuoden ajan. Sen jälkeen matka jatkui seuran urheilutoimenjohtajaksi.

Eberl työskenteli Borussia Mönchengladbachin urheilutoimenjohtajana melkein 13 ja puolen vuoden ajan, kunnes hän erosi tehtävästään perjantaina.

Seuran urheilulliset vaikeudet vaikuttivat Eberleen myös henkisellä tasolla, eikä hän ollut sanojensa mukaan valmis jatkamaan pestissä.

Borussia Mönchengladbach on Bundesliigassa vasta 12. sijalla ja on käytännössä menettänyt mahdollisuutensa selviytyä ensi kaudeksi eurokentille. Jo viime kausi oli suuri pettymys, kun seura jäi sarjassa kahdeksanneksi.

– Olen kirjaimellisesti loppu. Minulla ei ole enää voimia jatkaa tässä pestissä Borussia Mönchengladbachin kaltaisessa seurassa, Eberl totesi perjantaisessa lehdistötilaisuudessaan.

Lehdistön edessä kyynelehtineen Eberlin aikakaudella Borussia Mönchengladbach nousi hyvin kilpailukykyiseksi seuraksi ja osallistui useasti Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan.

Lähde: Mundo Deportivo