Bayern Münchenin koronatartuntasuma sen kuin pahenee. Jo aiemmin tartuntoja oli joukkueessa kahdeksan, ja tänään yhdeksänneksi on ilmoitettu Alphonso Davies.

Bayernin on määrä aloittaa kevätkautensa Bundesliigassa Borussia Mönchengladbachia vastaan. Ottelun pelaaminen on kuitenkin vaakalaudalla, sillä Bayernin pelaajatilanne on juuri nyt erittäin kehno.

– Meillä on tällä hetkellä käytettävissämme kymmenen kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia (toim. huom. ykkösvahti Manuel Neuer on myös tartunnan saaneiden joukossa.]. Siksi mietimme, miten pystymme pelaamaan ottelun ja olemme keskustelleet tilanteesta (sarjaorganisaatio) DFL:n kanssa, Bayernin urheilujohtaja Hasan Salihamidzic totesi keskiviikkona uutistoimisto DPA:lle.

– Näyttää siltä, että me pelaamme. Jos niin on, lähdemme myös voittamaan peliä.

Yhdeksän koronapositiivisen lisäksi Bayernin vahvuudesta puuttuvat Afrikan mestaruusturnaukseen valmistautuvat Eric-Maxim Choupo-Moting ja Bouna Sarr.

[readmore from=Bayern-München]

DFL:n säännöt edellyttävät, että joukkueella on oltava käytettävissään vähintään 15 pelaajaa, joiden joukkoon voidaan laskea myös reservijoukkueen tai juniorijoukkueen pelaajia. Näistä 15:sta vähintään yhdeksän kenttäpelaajan ja yhden maalivahdin on oltava edustusjoukkueen pelaajia, tai ottelu joudutaan siirtämään. Keskiviikona Bayernin harjoituksiin osallistui kymmenen kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia.

Borussia Mönchengladbachin urheilujohtaja Max Eberl antoi oman joukkueensa lehdistötilaisuudessa ymmärtää, että Bayern on toivonut ottelun siirtämistä.

– Asia on niin, että Bayern mielellään siirtäisi ottelun. Se ei kuitenkaan ole meidän asiamme. Viime kädessä Bundesliiga päättää, pelataanko peliä vai ei. Me valmistaudumme peliin täysillä keskitymme otteluun täysipainoisesti, Eberl kommentoi.

FC Bayern München

@FCBayern
Davies positiv auf Coronavirus getestet.

🔗 fcbayern.com/jZOb9

Borussia

@borussia

Borussia

@borussia
Hütter: Natürlich kennen wir die Tabelle und wissen, dass die Situation nicht ungefährlich ist. Wir wollen in der Rückrunde eine Aufholjagd starten. Dafür müssen wir uns in gewissen Dingen verbessern, zum Beispiel wie wir die Box verteidigen. #FCBBMG
Eberl: Der @FCBayern würde das Spiel gern absetzen. Letztendlich entscheidet aber die @DFL_Official, ob das Spiel stattfindet. Wir beschäftigen uns aber nicht so sehr mit dieser Thematik. Wir bereiten uns intensiv vor und legen den Fokus voll und ganz auf das Duell. #FCBBMG

Lähde: Transfermarkt