Spekulaatiot kiihtyvät: uhkaako Ousmane Dembéléä kevätkausi katsomossa?

© Kuva: Getty Images

Viisi kuukautta ja kaksi viikkoa. Niin pitkään on Ousmane Dembélén sopimusta FC Barcelonan kanssa vielä jäljellä, ellei sopimusneuvotteluissa päädytä myönteiseen lopputulokseen. Sen suhteen 24-vuotiaalla ranskalaisella alkaakin olla kiire, sillä Mundo Deportivon mukaan Barcelona on asettanut Dembélélle aikarajan.

MD kertoo, että Barcelona toivoo Dembélén vastaavan viimeiseen jatkosopimustarjoukseen 48 tunnin sisällä. Lehti ei kerro, mitä seurauksia kieltävällä vastauksella voi olla, mutta eri viestintävälineissä on esitetty erilaisia arvioita.

Barcelonaa läheltä seuraavan toimittaja Gerard Romeron mukaan on mahdollista, että Barcelona on ilmoittanut Dembélélle, että mikäli tämä ei suostu jatkosopimukseen – eikä siirtoon tammikuussa – uhkaa seura istuttaa häntä kevätkauden ajan katsomossa. Tämä olisi laitahyökkääjälle ikävä takaisku loppuvuonna pelattavia MM-kisoja ajatellen. Romeron mukaan Dembélé on jo saattanut tarjouksesta kieltäytyäkin.

Dembélén on aiemmin kerrottu pyytäneen Barcelonalta jopa yli 40 miljoonan euron vuosipalkkaa. Se on ylivelkaantuneelle Barcalle epäilemättä aivan liikaa. Sport kuitenkin puhuu ”vain” 20 miljoonan euron palkkavaatimuksesta ja muhkeasta allekirjoitusbonuksesta.

Dembélén nykyisessä sopimuksessa on massiivinen 500 miljoonan euron ulosostoklausuuli. Gerard Romeron mukaan yksi keino jatkosopimuksen syntymiseen voisi olla, että Barcelona rukkaa tuota klausuulia tuntuvasti alemmas. Ilmaiseksi Barcelona ei kuitenkaan mielellään Dembéléstä luopuisi.

Barcelona voisi olla valmis myymään Dembélén tammikuun siirtoikkunassa esimerkiksi Adama Traorén tai Álvaro Moratan hankintaan rahaa saadakseen, mutta ranskalainen itse on ollut talvisiirtoon vastahakoinen. Mitään kovin konkreettisia huhuja Dembélén pitkälle edistyneistä neuvotteluista jonkin toisen huippuseuran kanssa ei ole ollut ilmoilla.

Juuri nyt todennäköisimmältä näyttävä vaihtoehto lienee, että Dembélé istuu Barcelonassa sopimuksensa loppuun ja vaihtaa kesällä ilmaiseksi toiseen seuraan muhkean allekirjoituspalkkion kuitaten. Se jää kuitenkin nähtäväksi, toteuttaisiko Barca sittenkään uhkaustaan Dembélén ”hyllytyksestä”. Hänen pelillinen antinsa joukkueelle saattaa sittenkin olla liian suuri.

Lähde: Transfermarkt


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.