Brasilialaistaituri Philippe Coutinho siirtyy Barcelonasta Aston Villaan kauden loppuun asti ulottuvalla lainasopimuksella. Englantilaisjoukkue maksaa suurimman osan Coutinhon palkasta laina-aikana. Sopimuksessa on myös osto-optio.

Kataloniassa hieman sivuraiteelle jäänyt Coutinho muistetaan Englannissa varmasti hyvin. Hän siirtyi tammikuussa 2018 Liverpoolista Barcelonaan. Tuohon aikaan brasilialainen oli yksi maailman halutuimpia ja puhutuimpia pelaajia.

Siirtosumma oli mielettömän kova 135 miljoonaa euroa. Se on edelleen kalleimpia siirtoja, joita jalkapallomaailmassa on koskaan tehty. Neymarin 222 miljoonan euron kauppa Barcelonasta Pariisiin on luonnollisesti listan ylivoimainen ykkönen.

Coutinhon siirtoa voi hänen odotettua heikommin sujuneesta Barcelona-ajasta huolimatta kuvailla tammikuun toistaiseksi suurimmaksi siirtopommiksi. Myös lainasopimuksena. Brasilialainen on sen luokan nimi, että Aston Villan ei välttämättä olisi olettanut tätä hankkivan.

Tiettävästi birminghamilaisten managerin Steven Gerrardin rooli oli tässä tapauksessa merkittävä. Gerrard ja Coutinho tuntevat hyvin, koska kaksikko pelasi yhdessä Liverpoolissa muinoin.

Valioliigassa Coutinhon peli kulki. Nähtäväksi jää, että tapahtuuko niin myös nyt.