Robert Pires kuuluu Arsenalin seuralegendoihin.

Keskikenttäpelaaja edusti Arsenalia vuodet 2000-06 ja pelasi seurassa 284 ottelua. Pires voitti Arsenalissa kahdesti Valioliigan mestaruuden ja kolmesti FA Cupin.

Ranskan A-maajoukkueessa maailmanmestariksi ja Euroopan mestariksi kruunattu Pires siirtyi Marseillesta Arsenaliin noin kymmenellä miljoonalla eurolla kesällä 2000.

Arsenal ei ollut tuolloin suinkaan ainoa Piresin kintereillä ollut seura. Pires paljasti L’Équipen haastattelussa, että olisi voinut siirtyä myös muihin suurseuroihin.

– Vuonna 2000 olin onnekas, kun sain valita Real Madridin, Juventuksen ja Arsenalin joukosta. Se oli hyvin vaikea päätös. Kaikki sanoivat minulle olevani hullu, kun en siirtynyt Real Madridiin. Lisäksi olin ottanut kuvan lehteen Real Madridin paidan kanssa EM-kisojen aikana. Kaikki tapahtui todella nopeasti, Pires muistelee.

Piresin mukaan Arsenalin silloinen päävalmentaja Arsène Wenger otti ohjakset käsiinsä ja vei itse siirron maaliin.

– Arsène soitti minulle ja muutti suunnitelmani. Hän lähetti yksityiskoneen hakemaan minut ja yhtäkkiä olin jo lääkärintarkastuksessa ja allekirjoittamassa sopimustani, Pires nauroi.