Tanskalaistähti Christian Eriksen muisteli BBC:n haastattelussa viime kesän järkyttävää välikohtausta, jossa hän sai sydänpysähdyksen kesken EM-kisojen lohkovaiheen ottelua Suomea vastaan.

Peliä oli takana 42 minuuttia, kun Eriksen, 29, lysähti nurmen pintaan. Häntä elvytettiin kentällä pitkään, kunnes hänet vietiin lähellä sijaitsevaan sairaalaan.

Noin tunti tapahtuneen jälkeen Euroopan jalkapalloliitto UEFA ja Tanskan jalkapalloliitto DBU vahvistivat, että Eriksen on hereillä ja hänen tilansa on vakaa. Ottelua jatkettiin vielä samana iltana, ja Suomi voitti pelin 1-0 Joel Pohjanpalon osumalla.

Eriksen sanoo, että hän muistaa lysähtämiseensä asti kaiken täysin kirkkaasti, mutta sen jälkeen kaikki oli hetken pimeää.

– Olin poissa tästä maailmasta viisi minuuttia, kunnes he saivat sydämeni sykkeen takaisin.

– Muistan kaiken lukuun ottamatta niitä viittä minuuttia. Muistan rajaheiton, pallon osumisen polveeni, mutten tiedä, mitä sen jälkeen tapahtui.

– Sitten heräsin ihmisten ympäröimänä ja tunsin painetta rinnassani, yritin saada hengitykseni tasaantumaan. Tuolloin minulla ei ollut aavistustakaan, mitä oli tapahtunut. Siinä rupeaa ajattelemaan, että ”tapahtuiko jaloilleni jotain, mursinko selkäni, voinko nostaa jalkaani ylös?”

– Sitten kuulin ambulanssissa jonkun kysyvän, että kuinka kauan olin poissa ja joku sanoi viisi minuuttia. Se oli ensimmäinen kerta, kun kuulin, että olin ollut poissa.

Eriksen joutui kisojen jälkeen purkamaan sopimuksensa Internazionalen kanssa, koska Italiassa ei saa pelata sydämentahdistimen kanssa. Viime kuussa Eriksen solmi loppukauden mittaisen sopimuksen Brentfordin kanssa, mutta hän ei ole vielä ehtinyt debytoida uudessa seurassaan.

– En ole kaukana [pelikunnosta], mutta on vaikea sanoa tarkkaan, milloin se tapahtuu. Toivottavasti tilanne näyttää hyvältä muutaman viikon päästä.

– Olen harjoitellut joukkueen kanssa vasta hieman yli viikon, ja pelikuntoon pääseminen vaatii aikaa.