Vaikka Venäjä valtiona aloittikin sotatoimet naapurimaa Ukrainaa vastaan, ei se suinkaan tarkoita, että Vladimir Putinin toimilla olisi läheskään kaikkien venäläisten tuki. Suuri osa kansalaisista kavahtaa aivan varmasti ajatusta sodasta eikä hyväksy valtionjohdon ratkaisua.

Tämä pätee myös jalkapalloilijoihin. Ensimmäisten joukossa Venäjän sodanjulistusta ehti arvostelemaan kokenut Venäjän A-maajoukkuepelaaja Fedor Smolov, joka julkaisi Instagramissa dramaattisen viestin.

Smolovin postauksessa on kuvana pelkkä musta ruutu. Myös kuvateksti on ytimekäs, kahden sanan mittainen: ”Ei sotaa”, Smolov kirjoittaa. Viereen hän laittoi emojeiksi särkyneen sydämen ja Ukrainan lipun.

32-vuotias Smolov on pelannut Venäjän maajoukkueessa 45 ottelua ja edusti maataan muun muassa kesän 2018 MM-kotikisoissa. Hän palasi tammikuussa ammattilaisuransa ensimmäiseen seuraan Moskovan Dynamoon edustettuaan sitä ennen Lokomotiv Moskovaa.

Smolovin postauksesta on tykännyt muun muassa toinen pitkäaikainen Venäjän maajoukkuepelaaja Aleksandr Kerzhakov. Jos alla oleva kuva ei näy, sen voi katsoa Instagramista täältä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Fedor Smolov (@smolovfedor_10) jakama julkaisu