Suomen naisten A-maajoukkue pelaa paraikaa harjoitusottelua Ranskaa vastaan Le Havressa. Ottelu sai varsin eriskummallisen ja nolon alun, sillä Maamme-laulun sijaan Suomen pelaajat kuuntelivat aivan toista kansallishymniä. Ilmeisesti kyseessä oli Albanian kansallislaulu.

Joidenkin Helmarien pelaajien naama pysyi peruslukemilla, mutta monet muut hymähtelivät ja naureskelivat järjestäjien kömmähdyksellä. Mikrofoneihin tallentui myös, kuinka pelaajat kyselivät toisiltaan ”minkä maan laulu tämä on?”.

Ymmärrettävästi mukana laulaminen oli tällä kertaa mahdotonta. Ranskan pelaajille ämyreistä kantautui sen sijaan tuttu Marseljeesi, ja niin yleisö kuin joukkuekin yhtyivät lauluun.

Somekommenttien perusteella ranskalaistwiittaajat ovat olleet mokasta häpeissään. Tämän luokan mokaa ei ymmärrettävästi olisi toivottu tapahtuvan. Suomalaisia twiittaajia järjestäjien virhe kummastutti myös. Erikoisemman käänteestä tekee se, että Ylen selostuskopissa olevat Velja Engström ja Jonne Kunnas eivät huomanneet mokaa lainkaan. Ehkä stadionäänet eivät heille kantautuneet, tai sitten laulujen aikana oli juttu kesken.

– ”Ja sitä ennen Maamme-laulu”. Öö, excuse me. Kyl mä aika pihalla olen aina, mut Maamme-laulun sentään tunnistan, Jenni Heinonen twiittasi.

– Sen kerran kun täältä nyt tulee prime timeen naisten futista, niin meidän oma selostajakaan ei tunnista tai vaivaudu kuuntelemaan, että soitettu kappale EI OLLUT Maamme-laulu. Jumalauta nyt, Joonas Ahola kommentoi.

Jyri Koski

@KoskiJyri
Hienosti piti tytöillä pokka kun soitettiin Suomen kansallislaulusta sellainen versio, että en ainakaan itse sitä tunnistanut. #helmarit #jalkapallo

Jenni Heinonen 🇵🇸💙💛

@hippi200
"Ja sitä ennen Maamme-laulu." Öö, excuse me? Kyl mä aika pihalla olen aina, mut Maamme-laulun sentään tunnistan 🤣. #Helmarit

Hanna

@hannis666
#Helmarit peli Ranskaa vastaan alkaa vahvasti väärällä kansallislaululla. Pelaajatkin kyselee, minkä maan laulua soitetaan 🤣

FOOT NORMAND

@FOOT_NORMAND
La traditionnelle Marseillaise avant @equipedefranceF 🇫🇷 🆚 Finlande 🇫🇮
au @StadeOceane Par contre, l’organisation s’est trompée pour l’hymne finlandais 🤦‍♂️ #TournoideFrance #FRAFIN

Tuomas Lehtinen

@TuomasLehtinen
National Anthem of Finland, NOT.
#EpicFail #Helmarit 🇫🇮🤦‍♂️