Juventus vahvisti sunnuntaina, että se joutuu tiistain Mestarien liigan otteluunsa Villarrealia vastaan ilman kahta luottopelaajaansa Paulo Dybalaa ja Daniele Rugania. Molemmat ovat lihasvamman takia sivussa noin kymmenen päivän ajan, joten Espanjan-vierailu jää auttamatta väliin.

Molemmille pelaajille tehtiin sunnuntaiaamuna lääkärintutkimukset, joissa selvisi, että mistään vakavammasta ei onneksi ole kyse. Kummankin vamma on vasemmassa reisilihaksessa. Rugani loukkaantui lämmitellessään perjantaista Torinoa vastaan pelattua Serie A -ottelua varten.

Juventus jäi perjantaisessa derbyssä 1-1-tasapeliin, mutta taistelu sijoituksesta Serie A:n neljän parhaan joukossa jatkuu kiivaana, sillä päättynyt viikonloppu oli Italian pääsarjassa varsin kummallinen. Jokseenkin kaikki kärkipään joukkueet kun kompuroivat omissa otteluissaan.

Lauantaina sarjassa kahdeksantena oleva AS Roma oli jo kahden maalin tappiolla kotonaan Veronaa vastaan, mutta nuoret vaihtomiehet Cristian Volpato (18) ja Edoardo Bove (19) nostivat Roman uriensa ensimmäisillä pääsarjamaaleilla 2-2-tasapeliin. Roman valmentaja José Mourinho ajettiin ottelun lisäajalla ulos.

OptaPaolo

@OptaPaolo
1 - Cristian Volpato (15/11/2003) is the youngest scorer in this #SerieA season, followed by his teammate Felix Afena-Gyan (19/01/2003). Precocious.

#RomaVerona

Myöhemmin lauantai-iltana kompuroi vuorostaan Serie A:ta johtava AC Milan, kun se jäi sarjajumbo Salernitanan vieraana 2-2-tasanumeroihin. Salernitana oli jopa lähellä voittoa, mutta Ante Rebic pelasti Milanille tasapelin vartti ennen loppua.

Yllätykset – ja Juventukselle suotuisat tulokset – jatkuivat sunnuntainakin. Ensin Fiorentina voitti kotonaan sarjassa viidentenä olevan Juventuksen lähimmän uhkaajan Atalantan 1-0. Hertha Berlinistä Fiorentinaan tammikuussa siirtynyt Krzystof Piatek teki jo viidennen maalinsa kuudessa firenzeläisseurassa pelaamassaan ottelussa.

[readmore from=Serie-A]

Viikonlopun suurin pommi putosi, kun puolustava mestari Internazionale hävisi kotonaan Sassuololle 0-2. Ottelu oli selvää Interin hallintaa, sillä se voitti laukaisutilaston 29-13. Sassuolon maalivahti Andrea Consigli suoritti peräti kahdeksan torjuntaa. Sassuolo on ottanut tällä kaudella voitot Interin lisäksi myös AC Milanista ja Juventuksesta.

OptaPaolo

@OptaPaolo
2 - For the first time @SassuoloUS have won both their away matches at Meazza stadium in a single Serie A campaign v Inter and AC Milan. Conquest.

#InterSassuolo #SerieA

Sunnuntai-illan päätteeksi sarjassa kuudentena oleva Lazio jäi 1-1-tasapeliin häntäpään Udinesen vieraana. Sekin tulos kelpasi Juventukselle varmasti hyvin.

Serie A:n kierros päättyy maanantaina. Iskun paikka on nyt Napolilla, joka kohtaa vieraissa Cagliarin. Jos Napoli voittaa, nousee se vuorostaan sarjan kärkeen. Vaikka Juventuksen tähtäin onkin juuri nyt etenkin TOP 4 -sijoituksessa, ei mestaruuskaan vielä aivan karannut ole, sillä sarjan kärkipaikkaan sillä on takamatkaa nyt yhdeksän pistettä.

Lähde: Football-Italia