Ranskalaislehti Le Journal du Dimanche haastatteli UEFA:n puheenjohtajana tunnettua Aleksander Čeferinia.

Čeferinin mukaan UEFA suunnittelee järjestävänsä tulevaisuudessa Mestarien liigaan Final Four -tyyppisen lopputurnauksen, joka nähtiin ensimmäistä kertaa elokuussa 2020.

Silloin Final Four -turnaus järjestettiin koronaviruspandemian vuoksi. Puolivälierät ja välierät pelattiin yksiosaisina otteluina samassa kaupungissa.

– Emme ole vielä keskustelleet sen konkreettisesta toteuttamistavasta pandemian vuoksi, joka on vienyt meiltä paljon päivittäistä aikaa, mutta mielestäni se olisi loistava ratkaisu. Olen puhunut siitä joidenkin seurojen puheenjohtajien kanssa, kuten PSG:n Nasser Al-Khelaïfin ja he ovat olleet samaa mieltä, Ceferin paljasti.

Ceferin vastustaa kahden vuoden välein pelattavaa MM-lopputurnausta. Useat entiset jalkapalloilijat, valmentajat ja jopa FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantino haluaisivat järjestää kilpailun kahden vuoden välein. Pelaajat ovat aktiivisesti vastustaneet ideaa liian suurten pelimäärien vuoksi.

– Olen varma, ettei sitä tule tapahtumaan, koska se olisi täysi ylilyönti. Kyseessä on populistinen projekti, joka tuhoaisi jalkapallon. Se on kaikkien jalkapallon perusarvojen vastainen idea. Se ei ole huono asia ainoastaan Euroopan maille. On uskomatonta, että kansainvälinen jalkapallon kattojärjestö ehdottaa tuollaista ideaa pelaajille, joiden pelimäärät ovat jo valmiiksi liian suuret.

Lähde: AS