Elisa Viihde Viaplaylla muun muassa Valioliigaa ja aiemmin Huuhkajien otteluita selostanut Ville Kuusinen vieraili jalkapalloaiheisessa Pallo&Pullo-podcastissa. Kuusinen kertoi melko lennokkaan tarinan Mika Kottilasta ja lentomatkasta Ateenaan.

Huuhkajat varmisti historiallisen EM-kisapaikan marraskuussa 2019, kun Liechtenstein kaatui Töölön jalkapallostadionilla. EM-karsintoja oli kuitenkin Liechtenstein-voiton jälkeen jäljellä vielä yksi ottelu. Suomi matkusti Kreikan vieraaksi Ateenaan.

Medioiden edustajat matkustivat yhdessä Huuhkajien kanssa yksityislennolla Ateenaan. Kuusinen kertoi, että EM-kisapaikan varmistuminen oli venyttänyt edellistä iltaa yön pikkutunneille saakka. Olo ei ollut parhaimmasta päästä, kun Kuusinen astui koneeseen.

– Olin aivan loppu, kun menin sinne charter-koneeseen lentokentällä. Ajattelin vain, että nyt äkkiä vaan pois. ”Miguli” (Kottila) siinä vähän kuittaili, että onko Kuusisella krapula. Hän osaa sen piikittelyn jalon taidon, Kuusinen kertoo podcastissa.

Koneessa Kuusinen laittoi saman tien silmät kiinni. Tv-lähetysten jalkapalloasiantuntijana työskentelevä Kottila päätti kuitenkin lopettaa Kuusisen unet pienoisella yllätyksellä.

– Siinä oli ehkä joku tunti lennetty, kun Miguli siitä käytävän toiselta puolelta sanoi: ”Nyt jumalauta Kuusinen ylös siitä. Tämä on juhlan paikka”. Säpsähdin unesta ja olin vain, että mitä ihmettä.

– Hän oli sitten tilannut minulle punkkua (punaviiniä) ja bisset (olutta). Olin vain, että en minä nyt tässä rupea mitään, ja Kottila sanoi siihen vain, että ”kyllä sä nyt rupeat, me olemme menty EM-kisoihin.” Duunit olivat sitten vasta seuraavana päivänä, niin siitä saatiin varsin mukava loppulento aikaiseksi, Kuusinen sanoo.

Lopulta Ateenassa peliin puuttui joukkueen mukaan pikahälytyksellä kutsuttu Petteri Forsell.

– Muistan ikuisesti, kun Forsellin Petteri sanoi siellä Ateenan päässä, että nyt loppuu se punaviinin lipittäminen. Ilmeisesti verhon takaa oli nähty, että meillä oli ihan hauska reissu, Kuusinen avaa.

Voit kuunnella Pallo&Pullo-podcastin tuoreimman jakson tästä (Spotify).