Päivitys juttuun 7.2. klo 18.29: Siirto virallistui jota kuinkin samaan aikaan alla olevan huhujuttumme julkaisun aikoihin, sillä Borussia Dortmund vahvisti Niklas Sülen hankinnan maanantai-iltapäivänä.

Bayern München vahvisti tammikuussa, että Saksan maajoukkuetoppari Niklas Süle jättää seuran kuluvan kauden päätteeksi. 26-vuotias Süle ja Bayern eivät löytäneet yhteisymmärrystä jatkosopimuksesta, joten tiet eroavat kesällä. Koska Sülen sopimus päättyy kesällä, ei hänestä tarvitse maksaa lainkaan siirtokorvausta.

Sülen agentti Volker Struth kertoi sunnuntaina Sport1:n Doppelpass-ohjelmassa, että puolustajan uusi seura on jo selvillä, muttei kuitenkaan nimennyt tätä. Nyt Frankfurter Rundschau kuitenkin kertoo, että tuo seura on Borussia Dortmund. FR:n mukaan sen tieto on peräisin ”varmasta lähteestä Sülen lähipiiristä”. Süle on kotoisin Frankfurtin seudulta ja pelasi juniorina Eintracht Frankfurtissa. Myös Bild ja Kicker ovat vahvistaneet FR:n tiedot.

Süleä kohtaan on ollut kiinnostusta myös Valioliigassa ja La Ligassa, mutta näyttää siis vahvasti siltä, että ura jatkuu Bundesliigassa. Jos siirto toteutuu, on hän vasta 13. pelaaja, joka siirtyy Bayern Münchenin ja Borussia Dortmundin välillä, ja kaikkiaan kahdeksas, jonka suunta vie nimenomaan Dortmundiin.

Süle on mediatietojen mukaan kokenut, ettei Bayern München arvostanut häntä riittävästi.

– Kun aloitin työt hänen kanssaan, oli hän juuri kokenut toisen ristisidevammansa. Jo silloin miettii huolestuneena tulevaisuutta. Jos seura olisi sinä aikana tai pian sen jälkeen keskustellut kanssamme, olisi tilanne todennäköisesti nyt toinen, Struth sanoi ohjelmassa.

– Hänellä on yksinkertaisesti tunne, ettei häntä arvosteta tarpeeksi. Niklasin kohdalla arvostuksessa ei ole kyse ainoastaan suurista taloudellisista tarjouksista.

Bayern on vihjannut, että sopimusneuvottelut kariutuivat nimenomaan rahaan. Bildin mukaan Bayern tarjosi hänelle 10 miljoonan vuosipalkkaa, mutta Süle kieltäytyi tästä.

[readmore from=Süle-Niklas]

Süle siirtyi Bayerniin kesällä 2017 Hoffenheimista niin ikään ilmaissiirrolla. Lukuun ottamatta polvivamman pilaamaa kautta 2019-2020 hän kuului aina Bayernin runkopelaajiin. 159 virallisessa ottelussa hän on tehnyt kuusi ja syöttänyt neljä maalia. Sülestä tulee David Alaban ja Jérôme Boatengin ohella jo kolmas toppari, joka on lähtenyt Bayernista ilman siirtokorvausta.

Volker Struthin mukaan Sülen lähtöpäätös kypsyi, kun hän vietti joulua perheensä kanssa. Seuralle hän kertoi ratkaisustaan 2. tammikuuta.

Lähde: Transfermarkt ja Sportbuzzer