Seinäjoen Jalkapallokerho on osoittanut tukensa ukrainalaishyökkääjälleen Denys Oliinykille ja hänen kotimaalleen Ukrainalle, joka on joutunut Venäjän hyökkäyksen kohteeksi.

Oliinyk, 34, on edustanut SJK:ta kesästä 2018 alkaen yli sadassa ottelussa ja tehnyt seuralle 25 maalia. Hyökkääjä on kotimaansa lisäksi erityisen huolissaan myös perheestään ja lapsistaan, jotka ovat parhaillaan Ukrainassa.

[readmore from=Ukrainan-kriisi]

– Ukrainan tilanne koskettaa koko maailmaa ja Suomea, mutta samalla se koskettaa erityisesti yhtä omistamme. Denys Oliinyk, SJK:n monivuotinen ukrainalaispelaaja, jonka perhe sekä lapset ovat parhaillaan Ukrainassa, on meidän kaikkien ajatuksissa vahvasti, kommentoi SJK tiedotteessaan.

– Toivomme, että hänen perheensä sekä ystävänsä olisivat turvassa. Samalla toivomme täydestä sydämestämme samaa koko Ukrainan kansalle. Koko SJK ja SJK:n seurajohto, ovat olleet myös Denys Oliinykin tukena kaikin tavoin torstaiaamusta lähtien.

– SJK ei hyväksy seurayhteisössään tai sen ulkopuolella väkivaltaa tai syrjintää, ja tämänhetkinen tilanne maailmassa on juuri sitä, sen kaikkein pahimmissa mahdollisessa muodossa. Olemme kaikki järkyttyneitä ja surullisia tapahtuneesta, ja toivomme, että rakkaus ja rauha lopulta voittaa.

Myös SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez osoitti tukensa Oliinykille ja Ukrainalle sosiaalisessa mediassa.

– On sydäntäsärkevää ja surrealistista nähdä, että tänä päivänä meidän on puhuttava sodasta ja tarpeettomasta tuskasta kaikkialla maailmassa. Se on vielä vaikeampaa, kun se vaikuttaa lähellä; kollegaa, ystävää, veljeä! Pyydän, lopettakaa se. Me olemme täällä sinua varten Denys!

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Joaquin Gomez

@kiny_FootballPT
It’s heartbreaking and surreal to see that in this day and age we have to talk about war and unnecessary pain everywhere in the world.When it affects you closer;to a colleague, friend, brother is even more difficult! Please make it stop. We here for you Denys! #stopwar #sjkfamily

SJK:n monivuotinen kapteeni Mehmet Hetemaj sanoi torstaina, että Oliinykin ahdistusta on ikävä katsoa.

– Olen saanut vierestä seurata Deniksen huolia tässä pitempään aikaan. On todella voimaton ja turhauttava tilanne, kun ei voi itse auttaa mitenkään häntä tässä surullisessa tilanteessa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Mehmet Hetemaj

@HetemajMehmet
Olen saanut vierestä seurata Deniksen huolia tässä pitempään aikaan. On todella voimaton ja turhauttava tilanne, kun ei voi itse auttaa mitenkään häntä tässä surullisessa tilanteessa. 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Voit katsoa alla Viaplayn videosta Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mietteet Ukrainan kriisistä.