Shakhtar Donetskin ja Dynamo Kiovan brasilialaiset pelaajat ovat vedonneet hallitukseensa välittömän evakuoinnin puolesta ja sanoneet, että ”tilanne on epätoivoinen”.

Varhain torstaina Venäjä aloitti täysimittaisen sodan Ukrainaa vastaan.

[readmore from=Ukrainan-kriisi]

TNT Sportsin kirjeenvaihtajana Portugalissa toimiva toimittaja Arthur Quezada julkaisi torstaina videon, jossa Šah’tarin ja Dynamon brassipelaajia on kokoontunut perheidensä kanssa Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa sijaitsevaan hotelliin.

Lisäksi Quezada kertoi saaneensa viestin Shakhtarin hyökkääjältä Júnior Moraesilta.

– Tilanne on epätoivoinen. Pyydän teitä jakamaan tämän videon, jotta se päätyy [Brasilian] hallitukselle, sanoi Moraes Quezadan mukaan.

– Rajat on suljettu, pankit ovat kiinni, polttoainetta ei ole, elintarvikkeista tulee pulaa, rahaa ei ole. Olemme kokoontuneet odottamaan suunnitelmaa Ukrainasta poistumisesta.

Moraes esitti avunpyynnön sosiaalisessa mediassa.

– Kaikki ystävät ja perheenjäsenet odottavat ratkaisua. Olemme hotellissa. Rukoilkaa puolestamme, kirjoittaa Moraes Instagram-viestissään.

Arthur Quezada

@ArthurQuezada
Júnior Moraes enviou áudio aqui dizendo: “Situação é de desespero. Peço que divulguem esse vídeo para que chegue no Governo. Fronteiras estão fechadas, bancos, não tem combustível, vai faltar alimento, não tem dinheiro. Estamos reunidos esperando um plano para deixar a Ucrânia”.

Arthur Quezada

@ArthurQuezada
Jogadores brasileiros do Shakhtar e do Dínamo estão reunidos com as famílias em um hotel de Kiev. Acabaram de gravar esse vídeo pedindo ajuda das autoridades brasileiras para deixar o país.