Venäjä on käynyt jo yli vuorokauden ajan hyökkäyssotaa Ukrainaa vastaan. Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoi torstaina V Sportille oman mielipiteensä siitä, miten UEFA:n tulisi Venäjän kanssa toimia.

UEFA:n hallitus kokoustaa perjantaina, jonka jälkeen nähdään, minkälaisia toimia UEFA asettaa Venäjää vastaan. Venäjällä on määrä pelata maaliskuussa miesten MM-jatkokarsintoja, minkä lisäksi kevään Mestarien liigan finaali on määrä pelata Pietarissa.

Torstaina toiseksi viimeinen venäläisjoukkue, Zenit, putosi Eurooppa-liigasta, mutta Moskovan Spartak on yhä mukana Eurooppa-liigan pudotuspeleissä. Venäläisjoukkueiden sulkeminen europeleistä on myös yksi mahdollisuus.

Lahdella oli hyvin selkeä mielipide siihen, voidaanko tässä tilanteessa Venäjällä pelata kansainvälisiä otteluita.

[readmore from=ukrainan-kriisi]

– On minun mielestäni täysin mahdotonta, että sotaa käyvässä maassa käytäisiin isoja urheilutapahtumia. Se olisi aikamoinen riski monellakin tapaa. Enkä näe realistisena, että muiden maiden osallistujat sinne menisivät urheilemaan, Lahti kertoi V Sportille (voit katsoa videohaastattelun jutun lopusta).

Lahti ei muodostanut vielä selkeää kantaa siihen, pitäisikö venäläiset seura- ja maajoukkueet sulkea pois kansainvälisistä otteluista.

– Odotan, että UEFA ottaa siihen kantaa.

– Tietenkin on niin, että jos halutaan asettaa kovia pakotteita, niin silloin tämä olisi urheilun saralla yksi selkeä alue, jossa niitä pakotteita voidaan asettaa sulkemalla venäläisten mahdollisuus osallistua näihin kilpailuihin, Lahti huomautti.

Katso video Lahden haastattelusta alta.