Veikkausliiga-legenda Timo Furuholmilla meni pata jumiin FIFA:n Venäjä-päätöksistä: ”Hävettää aivan helvetisti”

© Kuva: Juha Tamminen

FC Interin entinen tähtihyökkääjä Timo Furuholm on häpeissään siitä, miten kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on reagoinut Venäjän sotatoimiin.

Venäjä aloitti torstaina täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan.

Ylivoimainen valtaosa urheiluyhteisöstä on tuominnut Venäjän toimet ja osoittanut tukensa Ukrainalle. Näin teki myös kansainvälisen jalkapallon suurin päättävä elin, mutta FIFA:n rangaistuksia Venäjää kohtaan on pidetty laajalti riittämättöminä.

FIFA ei esimerkiksi sulkenut Venäjää pois kilpailuistaan ainakaan vielä. Venäjä ei saa toistaiseksi pelata omalla maaperällään, eikä sen ”kotiotteluihin” oteta katsojia. Venäjän otteluissa ei myöskään käytetä sen lippua tai kansallislaulua. Lisäksi Venäjän tulee pelata Football Union of Russia (RFU) -nimellä.

Viime kauteen uransa päättänyt Furuholm, 34, kritisoi FIFA:n toimintaa maanantaina tuohtuneena Twitter-tilillään.

– Fifalla on jo kädet veressä. Maine isosti mennyt. Selkärankaa ei löydy vieläkään, vaan valitaan kiemurtelu tässäkin tilanteessa. Hävettää aivan helvetisti.

– Nyt kansallisten jalkapalloliittojen on toimittava. Fifan perseilyä ei pidä hyväksyä enää hetkeäkään.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Furuholmin toive saattaa vielä toteutuakin. FIFA:n rangaistuksia ei ole nimittän katsottu hyvällä myöskään Venäjän tulevien vastustajien keskuudessa.

Venäjä on Puolan, Ruotsin ja Tšekin kanssa mukana ensi kuussa pelattavassa MM-jatkokarsinnassa. Kaikki kolme muuta maata ovat kuitenkin ilmoittaneet ennen ja jälkeen FIFA:n rangaistusten, että ne ei eivät suostu pelaamaan Venäjää vastaan. Muista maista esimerkiksi Englanti ja Wales ovat ilmoittaneet samoin.

Puolan jalkapalloliiton puheejohtaja Cezary Kulesza twiittasi sunnuntaina, että Puolan jalkapalloliitto on kehottanut kaikkia muitakin Euroopan maiden jalkapalloliittoja osallistumaan boikottiin.

– FIFA:n häpeällisen päätöksen vuoksi Puolan jalkapalloliitto lähetti tänään kirjeen kaikille Euroopan jalkapalloliitoille. Esitimme kantamme ja kehotimme niitä seisomaan rinnallamme. Sillä vain yhdessä olemme vahvoja. Venäjän hyökkäykselle Ukrainaa vastaan ei anneta armoa, kommentoi Kulesza.

Voit katsoa alla Viaplayn videosta Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mietteet Ukrainan kriisistä.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!