Skotlantilainen suurseura Celtic sai torstaina todellista shokkihoitoa kotikentällään. Norjan mestaruutta kahdesti peräkkäin juhlinut Bodø/Glimt kävi hakemassa 3-1-voiton Celtic Parkilta Konferenssiliigan pudotuspeleissä.

Bodø/Glimt ei välttämättä sanonut ennen ensimmäistä osaottelua Celtic-faneille juuri yhtään mitään. Itse asiassa Skotlannissa tunnetut jalkapalloasiantuntijat jopa vähättelivät seuraa. Asiaa ai varsinaisesti auttanut myöskään se, että yksi maailman suurimmista jalkapallolehdistä, FourFourTwo, leimasi norjalaisseuran epämääräiseksi twiitissään.

– Celtic pelaa Bodo/Glimtiä vastaan tänään, Leicester kohtaa Randersin… Joten mikä on epämääräisin seura, jota vastaan oma joukkueesi on pelannut Euroopassa? Onko joukkueesi kohdannut sellaisen joukkueen, josta et ole koskaan kuullut? FourFourTwo kirjoitti Twitterissä ennen ottelua.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen täältä.

FourFourTwo

@FourFourTwo
Celtic playing Bodo/Glimt tonight, Leicester playing Randers… so who's the most obscure team that your club have ever faced in Europe? 🤔

Has your team ever played a team you've never even heard of? 🧐

Bodø/Glimt osoitti kuitenkin nopeasti, ettei se ole epämääräinen joukkue, vaan varsin tasokas eurooppalainen seura. Siitä toki oli osviittaa lohkovaiheesta, kun norjalaisseura tykitti José Mourinhon AS Romaa vastaan kotikentällään tennislukemat 6-1.

Celtic kaatui vieraissa avausosassa upeasti maalein 3-1. Tulos antaa norjalaisille erinomaisen lähtökohdan toiseen osaotteluun, vaikka vierasmaalisääntö ei enää olekaan voimassa.

Ehkäpä tämän ottelun jälkeen FourFourTwo ja skotlantilaiset jalkapalloasiantuntijat antavat enemmän kunnioitusta Norjan hallitsevalle mestarille.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Nordic Footy 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

@footy_nordic
🇳🇴 @alanbrazil "I don't even know where Bodo Glimt is!"

Well Alan. When you head to the Norwegian Championing, Roma beating, finger freezing town of Bodø.

I'm sure you'll never forget who they are ever again! @Glimt