Perinteikäs Hertha Berlin on palkannut sunnuntai-iltana päävalmentajakseen kokeneen konkarin Felix Magathin. 68-vuotiaan Magathin sopimus ulottuu kuluvan kauden loppuun. Herthalla on pelaamatta enää kahdeksan bundesliigaottelua, ja se on ajautunut sarjassa putoamisviivan alle viiden ottelun tappioputken myötä. Edellisen kerran Hertha voitti pelin vajaa viikko ennen joulua.

Magath seuraa tehtävässä Tayfun Korkutia, joka sai potkut sunnuntaina.

– Felix Magathin CV puhuu puolestaan. Saimme valmentajaksemme jonkun, joka on osoittanut valtavan kokemuksensa avulla monta kertaa osaavansa kääntää oikeista ruuveista. Siksi uskomme, että hän pystyy johdattamaan meidät pois urheilullisesti haastavasta tilanteesta, Herthan urheilupuolen toimitusjohtaja Fredi Bobic totesi seuran tiedotteessa.

Magath on toiminut viimeksi valmennustöissä joulukuussa 2017. Tuolloin päättyi puolitoista vuotta kestänyt pesti kiinalaisessa Shandong Taishanissa. Sen jälkeen konkari on hoitanut ”Head of Flyeralarm Global Soccer” -yrityksen johtajan pestiä sekä työskennellyt Würzburger Kickersin neuvonantajana.

Aiemmin Magath on valmentanut Bundesliigassa HSV:tä, Nürnbergiä, Werder Bremeniä, Eintracht Frankfurtia, Stuttgartia, Bayern Müncheniä, Wolfsburgia ja Schalkea. Bundesliigan mestaruuden hän on voittanut kolmesti, kausina 2004-2005, 2005-2006 ja 2008-2009. Vuonna 2014 hänestä tuli ensimmäinen saksalaisvalmentaja Valioliigassa. Pesti Fulhamissa kesti lopulta vain seitsemän kuukautta.

Felix Magath teki myös komean pelaajauran voittaen pelaajana kolmesti Bundesliigan, kerran Euroopan Cupin ja vuonna 1980 euroopanmestaruuden. Lähes koko pelaajauransa HSV:ssä pelannut Magath pelasi Länsi-Saksan A-maajoukkueessa kaikkiaan 43 ottelua.

Hertha BSC

@HerthaBSC
Felix #Magath wird bis zum Ende der laufenden Saison unser Cheftrainer der Lizenzmannschaft: herthab.sc/Traineramt-Mag… ⬅️

#GemeinsamHertha #HaHoHe