Naisten Ballon d’Orin ensimmäinen voittaja, Lyonin hyökkääjä Ada Hegerberg palaa Norjan maajoukkueeseen viiden vuoden tauon jälkeen, kertoo BBC.

Hegerberg, 26, ilmoitti kesällä 2017, että hän vetäytyy maajoukkueesta, koska hän koki, ettei Norjassa arvosteta naisjalkapalloilijoita tarpeeksi.

Pari kuukautta myöhemmin Norjan jalkapalloliitto ja maan pelaajayhdistys solmivat historiallisen sopimuksen, joka takasi naisten ja miesten maajoukkuepelaajille yhtä ison palkan. Naisten maajoukkuepelaajien palkkiot lähes tuplaantuivat sopimuksen myötä. Miespelaajat luopuvat vapaaehtoisesti mainostuloistaan naisten hyväksi.

Hegerberg piti kuitenkin päätöksestään kiinni ja oli sen vuoksi sivussa myös vuoden 2019 MM-kisoista. Nyt hän on kuitenkin mukana huhtikuussa pelattavissa MM-karsintaotteluissa Kosovoa ja Puolaa vastaan.

– Tuntuu uskomattoman hyvältä palata, kommentoi Hegerberg BBC:n mukaan.

– Aion tehdä oman osuuteni auttaakseni meitä saavuttamaan suuria asioita sekä kentällä että sen ulkopuolella – jalkapallon, Norjan ja ennen kaikkea seuraavan sukupolven hyväksi.

Hegerberg on pelannut A-maajoukkuetasolla 66 ottelua tehden niissä yhteensä 38 maalia. Viime lokakuussa hän palasi pelikentille pitkän tauon jälkeen oltuaan polvivamman takia 20 kuukautta sivussa.