Ballon d’Or -palkinto jaetaan vuosittain parhaalle mies- ja naisjalkapalloilijalle.

Palkinnon jakaa ranskalaiset jalkapallolehdet France Football ja L’Équipe. Palkinto jaettiin edellisen kerran marras-joulukuun vaihteessa. Silloin PSG:n Leo Messi valittiin vuoden parhaaksi miespelaajaksi. Barcelonan Alexia Putellas sai vuoden parhaan naispelaajan palkinnon.

L’Équipe ilmoitti perjantaina Ballon d’Orin uusista sääntömuutoksista.

Tästä lähtien palkinto jaetaan vain yhden kauden peliesitysten perusteella. Aiemmin pelaajia arvioitiin täyden kalenterivuoden perusteella. Sääntöuudistuksen myötä pelaajien arviointi käynnistyy elokuussa ja päättyy seuraavan vuoden heinäkuussa.

Sääntöuudistukset pätevät jo loppuvuonna jaettavaan Ballon d’Oriin.

Aiemmin 170 maan edustajat äänestivät Ballon d’Orissa, mutta tästä lähten vain FIFA-rankingin sadan parhaan maan edustajat saavat äänestää vuoden parhaalle miespelaajalle jaettavassa palkinnossa. Naisten puolella FIFA-rankingin parhaan 50 maan edustajat saavat äänestysluvan.

Lisäksi tästä lähtien tärkein arviointikriteeti on pelaajan omat peliesitykset. Aiemmin Ballon d’Or on saanut kritiikkiä siitä, että jonain vuonna palkinto on jaettu pitkälti sen perusteella, mitä pelaajat ovat voittaneet seura- ja maajoukkueidensa kanssa. Nyt toiseksi tärkein kriteeri on joukkueen menestys. Kolmanneksi tärkeimmäksi kriteeriksi nostettiin pelaajan käyttäytyminen pelikentillä.

Aiemmin kriteereihin kuului myös ehdokkaiden pelaajaurat kokonaisuudessaan, mutta nyt kyseistä kriteeriä ei ole enää olemassa.