Bayern München on tehnyt Ajaxille 25 miljoonan euron tarjouksen keskikenttäpelaaja Ryan Gravenberchistä, kertovat Goal ja Voetbalzone.

Siirtomarkkinoiden erikoistoimittajan Fabrizio Romanon mukaan tuosta summasta kymmenen miljoonaa euroa ovat erilaisia bonuksia, jotka saattaisivat tulle maksettavaksi vuosien saatossa.

Hollannin A-maajoukkueessa kymmenen kertaa esiintynyt Gravenberch, 19, on tiettävästi herättänyt myös Manchester Unitedin ja Real Madridin kiinnostuksen, mutta Bayern on suurseuroista ensimmäisenä liikkeellä.

Goal ja Voetbalzone kertovat, että Ajax haluaisi Gravenberchistä 35 miljoonaa euroa, mutta nuorukaisen sopimustilanne hankaloittaa amsterdamilaisseuran asemaa neuvotteluissa.

Gravenberchin ja Ajaxin diili päättyy ensi kauden jälkeen, jolloin hän voi vaihtaa seuraa ilman siirtokorvausta, ellei uutta sopimusta synny. Bayernin toiveissa onkin, että Ajax suostuisi laskemaan pyyntihintaansa, jottei se menettäisi kultakimpalettaan ilmaiseksi reilun vuoden kuluttua.

Viime kuussa Gravenberch sanoi Algemeen Dagbladin haastattelussa, että hän ei ole aikeissa lähteä ilmaiseksi Ajaxista, jota hän on edustanut jo 12 vuotta.

– En tiedä, lähdenkö [Ajaxista] ensi kesänä. Mutta sen tiedän varmuudella, että en lähde Ajaxista siten, että seura ei saa minusta mitään.

– Pelasin täällä koko lapsuuteni. Ajax on aina kohdellut minua hyvin. Olen tälle seuralle paljon velkaa, joten en voi lähteä ilmaiseksi. Niin ei tule käymään.

Gravenberch sanoi, että Ajaxiin jääminen hieman pidemmäksi ajaksi ei ole poissuljettu vaihtoehto, mutta häntä kiinnostaisi ottaa vastaan uusi haaste ulkomailla.

– Toisaalta ei ole huono asia poistua mukavuusalueeltaan. Eri sarja, erilaista jalkapalloa, erilainen elämäntapa, eri ihmisiä ympärillä. Mutta voisin tehdä sen myös esimerkiksi 22-vuotiaana.

– Tunnen omat ominaisuuteni, ja jos se (siirto) tapahtuu ensi kesänä, koen olevani valmis siihen. Mutta sen toteutuminen on vielä kaukana.

Gravenberch on pelannut Ajaxin edustusjoukkueessa kaikkiaan 98 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 11 maalia ja syöttänyt 13.