Kun Juventus putosi keskiviikkona Mestarien liigasta hävittyään kotonaan Villarrealille 0-3, osoittivat useat syyttävät sormet hollantilaistoppari Matthijs De Ligtiin. De Ligt epäonnistui vartioinnissaan Villarrealin 2-0-johtomaalissa ja aiheutti käsivirheellään illan viimeisen maalin sinetöineen rangaistuspotkun.

Myös C Moren studiossa kiinnitettiin huomiota 22-vuotiaan De Ligtin epäonnistuneeseen iltaan.

– Jos yhtään tunnette Juventuksen ja Matthijs de Ligtin lähihistoriaa, niin voidaan aiheella laittaa: ”Miksi aina minä?”, studioisäntä Petri Pasanen alusti.

– On tainnut pallo osua käteen rankkarialueella monta kertaa. Taitaa olla neljä kertaa Serie A:ssa, kerran Hollannin maajoukkueessa ja nyt kuudes kerta, Sami Hyypiä muisteli.

– Mies käy punttisalilla, ja sillä on isot kädet.

– Kun studiolähetys on ohi, ja menen lukemaan italialaisia ja hollantilaisia lehtiä, niin siellä otetaan ihan varmasti esille, että taas pallo on Matthijs de Ligtin kädessä. Mikä kumma siinä on? Se on kuin magneetti, Pasanen jatkoi.

Studiossa kysyttiin, aiheuttiko Sami Hyypiä pelaajaurallaan topparina yhtään rankkaria, eikä legendan mieleen muistunut ainuttakaan kertaa. Siinä Pasanen puolestaan oli oikeassa, että hollantilaismediassakin De Ligtin virheet nostettiin esiin.

– Tätä tapahtuu hänelle uudestaan ja uudestaan, RTL 7:n studiossa puhunut Ron Vlaar totesi.

– Hän päästi miehensä erkanemaan selästään. Hän arveli pallon menevän kauas, mutta hänen pitää liikuttaa jalkojaan, Hedwiges Maduro arvioi De Ligtin suoritusta Pau Torresin tekemässä kulmapotkumaalissa.

[readmore from=Mestarien-liiga]

– Olemme puhuneet tästä ennenkin, mutta nämä ovat niitä hetkiä. Sekä kulmapotkumaalissa että rankkarissa. Hän liukastui tärkeällä hetkellä aivan kuten Hollannin maajoukkuessakin, Vlaar jatkoi viitaten De Ligtin virheeseen EM-kisojen ottelussa Tshekkiä vastaan.

– Jos hän vain pysyisi jaloillaan, mutta jostain syystä se ei onnistu. Sitä voi sanoa epäonniseksi, mutta sitä tapahtuu hänelle paljon. Nämä ovat tietysti kalliita hetkiä. Hän pelaa Juventuksessa, ja siellä sellaiset huomataan.

Lähde: Voetbal International