Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate on julkistanut ryhmänsä tämän kuun ystävyysotteluihin Sveitsiä ja Norsunluurannikkoa vastaan.

Huomattavia poissaolijoita ovat muun muassa Manchester Unitedin hyökkääjät Marcus Rashford ja Jadon Sancho sekä Manchester Cityn laitapuolustaja Kyle Walker.

Rashford, 24, on pelannut alavireisesti läpi kauden, kun taas Sancho, 21, on esiintynyt etenkin viime viikkoina edukseen. Southgaten mukaan Walker, 31, on jo niin tuttu nimi maajoukkuekuvioissa, että hän halusi antaa panoksettomissa peleissä näytönpaikkoja muille pelaajille.

– Nämä ovat vaikeita aikoja hänelle (Rashfordille) Hän ei selkeästi ole parhaimmillaan, kommentoi Southgate Telegraphin mukaan.

– Jadon on epäilemättä parantanut esityksiään, mutta hänen paikalleen on [paljon] kilpailua.

Rashfordin ja Sanchon joukkuekaveri, Manchester Unitedin toppari ja kapteeni Harry Maguire sai kutsun maaliskuun otteluihin, vaikka myös häntä on kritisoitu pitkälti koko kauden ailahtelevista otteista. Southgaten mukaan Maguiren, 29, pudottamista ei ole harkittu missään vaiheessa.

– En usko, että meille on koskaan tullut mieleenkään olla valitsematta Harry Maguirea. Hän oli keskeinen osa joukkuettamme, joka pääsi välieriin [MM-kisoissa] ja finaaliin [EM-kisoissa]. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö hän olisi yksi parhaista keskuspuolustajistamme, sanoi Southgate.

Uutena pelaajan Englannin A-maajoukkueeseen nousee Crystal Palacen toppari Marc Guehi.