Suomalaiseen urheilujargoniin on juurtunut ilmaisu ”ketsuppipulloilmiö”. Sillä tarkoitetaan sitä, kun jonkin joukkueen tai pelaajan pitkä maaliton jakso päättyy otteluun, jossa maaleja ryöpsähtää kerralla useampi.

22-vuotias Eetu Vertainen oli ravistanut ketsuppipulloaan oikein huolella, sillä pohjoisirlantilaista Linfieldiä kevään ajan edustava suomalaishyökkääjän putelista purskahti kerralla peräti neljä maalia, kun Linfield voitti sarjaottelussa Dungannonin 5-0.

Maalit olivat Vertaisen uran ensimmäiset maalit ulkomaisen seurajoukkueen paidassa, ja ensimmäiset sitten viime kesäkuun, jolloin hän edusti vielä Ilvestä. Sen jälkeen Vertainen pelasi 12 ottelua ilman maaleja.

Linfieldin YouTube-kanavan haastatteluun Vertainen tuli luonnollisesti hymyssä suin.

– Totta puhuen sen täytyi olla yksi urani hienoimmista illoista, ainakin maaleilla mitattuna. En ollut tehnyt ennen noin montaa maalia yhdessä pelissä, joten ilta oli mahtava, tyytyväinen Vertainen myhäili.

– Sain ensimmäisestä kahdesta maalista itseluottamusta, ja olin varma, että tekisin kolmannenkin. Neljäs oli tietenkin ekstraa.

[readmore from=Vertainen-Eetu]

– Nyt on minun aikani näyttää, kuka olen, ja että osaan tehdä maaleja.

Sarjajohtaja Linfieldiä valmentava pohjoisirlantilaisen jalkapalloilun legenda David Healy oli hehkutuksissaan maltillinen.

– Olen tulokseen tyytyväinen. Minusta esityksemme tänään oli hyvä. Teimme maaleja hyvinä hetkinä, Healy totesi pelin jälkeen BBC:n mukaan.

– Eetu oli hyvä tänään. Hänen pelissään on yhä joitain aspekteja, joita hän voi ehkä kohentaa vähän, mutta hän tuli meille haastavaan aikaan, eikä kesken kauden ole ikinä helppoa päästä vauhtiin. Olen tyytyväinen maaleihin, Eetun panokseen, nollapeliin ja kolmeen pisteeseen.