HJK:ssa kaudella 2018 ihastuttanut brasilialaishyökkääjä João Klauss siirtyy ensi kesänä MLS:n laajennusjoukkue St. Louis City FC:hen. St. Louis City maksaa Klaussin pelaajaoikeudet omistavalle Hoffenheimille arviolta noin kolme miljoonaa euroa.

Klauss, 25, tykitti Veikkausliigassa kaudella 2018 peräti 21 täysosumaa voittaen sarjan maalikuninkuuden ja johdattaen HJK:n mestaruuteen. Klauss vieraili Helsingissä lainasopimuksella Hoffenheimista. Tie vei menestyksekkään kauden jälkeen takaisin Saksaan ja sieltä uudelle lainasopimukselle itävaltalaiseen LASK Linziin.

Hoffenheimissa ei lopulta koskaan löytynyt Klaussille roolia. Tällä kaudella brassihyökkääjä on pelannut lainalla Belgian liigassa, St. Truidenissa, jonka riveissä hän pelaa kauden loppuun saakka ennen siirtoa Pohjois-Amerikkaan. Klaussilla oli sopimus Hoffenheimin kanssa voimassa vuoteen 2024 saakka.

Kaksi edellistä kautta Klauss vietti Belgian suurseura St. Liègessä.

Bildin saamien tietojen mukaan St. Louis City maksaa Hoffenheimille noin kolme miljoonaa euroa Klaussista. Transfermarkt-sivuston mukaan kauppahinta on 3,2 miljoonaa euroa. Klauss on tehnyt uuden seuransa kanssa kolmen ja puolen vuoden sopimuksen.

[readmore from=klauss-joao]

– On valmentajana aina hyvä, että sinulla on laadukas kärki joukkueessasi, ja Klauss on pelaaja, joka tekee myös likaisen työn puolustussuuntaan, St. Louis Cityn päävalmentaja Bradley Carnell kommentoi seuran nettisivuilla.

Hoffenheimin jalkapallojohtaja Alexander Rosenilla ei ollut pahaa sanottavaa Klaussista.

– Klauss on todella taitava kärki, jolla on vahva fyysinen olemus, mutta hän on myös mahtava persoona. Hän on jo osoittanut maalintekotaitonsa useissa sarjoissa, ja olen varma, että hän esiintyy edukseen MLS:ssä, Rosen kehui.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

St Louis CITY SC

@stlCITYsc
Say hello to your new striker, STL!

We have signed @tsghoffenheimEN forward João Klauss as a Designated Player. 🇧🇷⚡

#stlCITYsc x #TheFutureIsNow

🔗stlcitysc.com/news/st-louis-…