Kansainvälinen pelaajayhdistys FIFPRO kertoi tiistaina Twitterissä, että kaksi ukrainalaista jalkapalloilijaa, Vitalii Sapylo, 21, ja Dmytro Martynenko, 25, ovat kuolleet Venäjän aloittamassa sodassa.

FIFPRO:n mukaan Sapyolo ja Martynenko olivat ensimmäiset raportoidut uhrit jalkapalloilijoiden osalta. Venäjä aloitti viime torstaina sotilaallisen hyökkäyksen Ukrainaan. Monet ukrainalaiset jalkapalloilijat, jotka edustavat kotimaista seuraa, ovat liittyneet Ukrainan armeijaan puolustamaan kotimaataan brutaalilta hyökkäykseltä.

Sapylo edusti FK Karpaty Lvivin nuorisojoukkuetta ja Martynenko edusti alueellisessa sarjassa pelaavaa FC Gostomelia.

[readmore from=ukrainan-sota]

Vahvistamattomien lähteiden mukaan Sapylo toimi tankin komentajana ja kuoli puolustaessaan Kiovaa venäläisten hyökkäykseltä. Ukrainalaislähteiden mukaan Martynenko ja hänen äitinsä menehtyivät venäläisten pommi-iskussa, joka kohdistui heidän kotiinsa.

– Ajatuksemme ovat jalkapallon ensimmäisten menetysten, Vitalii Sapylon ja Dmytro Martynenkon, perheiden, ystävien ja joukkuekaverien luona. Levätköön molemmat rauhassa, FIFPRO:n twiitissä kirjoitetaan.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

FIFPRO

@FIFPRO
Our thoughts are with the families, friends, and teammates of young Ukrainian footballers Vitalii Sapylo (21) and Dmytro Martynenko (25), football’s first reported losses in this war.

May they both rest in peace.