Manchester Cityn ukrainalaispuolustaja Oleksandr Zinchenko on avoimesti kertonut halustaan lähteä sotimaan kotimaahansa.

Venäjä aloitti viime viikolla hyökkäyssodan Ukrainassa ja Zinchenko on saanut ystäviltään paljon viestejä ja videoita kotimaansa karmeista tapahtumista.

Viime päivät ovat olleet Zinchenkolle henkisesti hyvin rankkoja, ja hänellä olisi suuri halu lähteä puolustamaan kotimaataan. Esteenä on yksi asia: perhe.

– Rehellisesti sanottuna, jos minulla ei olisi tytärtäni ja perhettäni, olisin siellä, Zinchenko myönsi BBC:n haastattelussa.

– Se kaikki on minun pääni sisällä. Kuvittele se synnyinpaikkasi, jossa kasvoit. Nyt se on vain tyhjä kuoppa.

– Turvallisuusoperaatio? Ei todellakaan. Tämä on oikeaa sotaa. Heidän tekemisiään ei voi hyväksyä. Meidän täytyy saada tämä päätettyä.

– Ihmiset ovat antaneet minulle tietoja tilanteesta. He ovat nälissään. Ihmiset yrittävät vain selviytyä ja he nukkuvat maan alla ja bunkkereissa.

– Tulen olemaan koko loppuelämäni ajan ylpeä ukrainalaisuudestani. Katsoessa ihmisiä taistelemassa hengestään, sille ei löydy sanoja. Tunnen kotimaani kansalaisten mentaliteetin. He ovat valmiita kuolemaan, mutta he eivät koskaan luovuta.