Nuorisomaajoukkueiden tähdet rymistelevät nyt Huuhkajiin – onko tässä tulevaisuuden vastuunkantajat? ”Unelma pienestä pitäen”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkueessa nähdään Espanjan harjoitusleirillä uusia kasvoja. Lucas Lingman ja Mikael Soisalo kärkkyvät debyyttiään Huuhkajissa.

Lingman siirtyi vahvan viime kauden jälkeen HJK:sta ruotsalaiseen Helsingborgiin. Soisalo on tehnyt jo pidemmän aikaa uraansa ulkomailla ja tällä hetkellä mies edustaa latvialaista Riga FC:tä. Molemmat herrat ovat käyneet läpi maajoukkueputken ja nyt edessä on ensimmäinen esiintyminen A-maajoukkueessa.

Lingman, 24, oli osannut odottaa kutsua vahvan viime kauden ja seurasiirron jälkeen.

– Pienestä asti tämä on ollut unelma ja nyt täällä ollaan.

– Tietyllä tapaa se (kutsu) aina yllättää, kun on ensimmäinen kerta. Toisaalta kyllä sitä jollain tavalla osasi odottaa. Pitkään olen tehnyt duunia ja takana pari hyvää kautta, nyt vielä siirto Ruotsiin ja pääsen nyt ottamaan sen seuraavan stepin, Lingman vastasi SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien etälehdistötilaisuudessa.

Soisalo sai kutsun Huuhkajiin takaportin kautta. Joukkueesta jäi viime hetkillä sivuun Onni Valakari, Lassi Lappalainen sekä Robert Taylor. Poissaolot mahdollistivat hyökkäävän pelaajan nostamisen ryhmään mukaan. Soisalo kokee olevansa valmis Huuhkajien paitaan.

– Pitkään olen odottanut sitä. Nyt kun sain ehjän viime kauden alle ja tuli minuutteja paljon, niin ehkä jollain tavalla olen sitä kutsua toivonut ja odottanut. On se ollut unelma pienestä pitäen, Soisalo kertoi.

Suomi pelaa Murciassa kaksi harjoitusottelua, joissa vastaan tulevat ensin Islanti ja sitten Slovakia. Soisalo ja Lingman ottavat ensiaskeleitaan A-maajoukkueessa, joten pääasiallinen tavoite on oppia talon tavoille.

– Tavoitteena on tehdä vaikutus valmennusjohtoon ja tuoda niitä omia vahvuuksiani esiin, jotta pääsisi jatkossakin mukaan, Soisalo sanoi.

– Ensimmäistä kertaa pääsee haistelemaan tunnelmaa. Toivottavasti saisi tehdä debyytin ja pääsisi sitä kautta näyttämään, että seuraavakin kutsu olisi mahdollinen. Nyt kun on ensimmäinen kutsu, niin kyllähän tämä vähän sellaista tutustumista on siihen, minkälaista täällä on ja täytyy vain yrittää antaa paras kuva itsestäni, Lingman komppasi.

Isot roolit seurajoukkueessa

Soisalon kausi on jo käynnistynyt Latviassa. Riga on ehtinyt pelata kaksi sarjaottelua, joista toisesta tuli voitto ja toisesta tappio. Soisalo pelasi molemmissa otteluissa avauksessa.

– Vähän kaksijakoiset tunnelmat alkukaudesta tulosten osalta. Rooli on aika hyvä ja samanlainen kuin viime kaudella. Pääsen aika isossa roolissa pelaamaan oikealla laidalla.

Soisalon kohdalla tulevaisuus on auki. Hänen sopimuksensa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

– Katsotaan, mitä tapahtuu ja missä pelit jatkuvat tämän kauden jälkeen, Soisalo sanoi varovasti.

Lingman on päässyt Helsingborgissa hyvin sisään uuteen joukkueeseen. Rooli on selkeytymässä ja vastuuta pitäisi olla tarjolla.

– Ihan alusta asti on tuntunut ja näyttänyt siltä, että iso rooli on otettavissa. Mielestäni minulla on mennyt preseasonin pelit hyvin ja tehojakin tullut. Kaikki käytännön asiat kentän ulkopuolella on hoidettu tosi hyvin, Lingman kehui.

Suomi kohtaa lauantaina Islannin kello 18. Ottelua voi seurata maksullisilta V Sportin kanavilta sekä maksullisesta suoratoistopalvelu Elisa Viihde Viaplaysta.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.