30 vuotta putkeen Ligue 1:ssä pelannut Bordeaux on tällä hetkellä vakavan uhan alla pudota Ranskan pääsarjasta. Girondins Bordeaux hävisi sunnuntaina kotikentällään Troyesille 0-2 ja on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä, kun pelaamatta on 11 kierrosta. Putoamisviivan päälle on tosin matkaa vain kolme pistettä.

Viimeisistä viidestä pelistään Bordeaux on saanut vain kaksi pistettä. Koko kauden 27 ottelusta se on voittanut vain neljä, joten ei ihme, että seuran omistaja ja puheenjohtaja Gérard Lopez alkaa olla jo melko turhautunut. Sen hän ilmaisi värikkäin sanankääntein L’Équipelle.

– Jos voisin panna nappikset jalkaan ja pelata, tekisin sen. Juuri se turhauttaa, Lopez jyrähti.

– Tiedän, mitä viikon aikana tehdään, mutta ottelupäivänä näyttää siltä, kuin pelaajien veljet olisivat pelaamassa.

– Tappio oli iso pettymys, sillä meillä on pelaajia, jotka ovat selvästi vahvempia kuin mitä he näyttävät kentällä. Meillä on kaksi isoa ongelmaa: ensinnäkin luovumme pelisuunnitelmastamme ensimmäisen takaiskun tullen. Toisekseen psykologisesti, emme voi syyttää heitä, mutta minusta näyttää siltä, kuin pelaajat pelaisivat laukeamattomalla kranaatilla heti kun he saavat pallon.

Bordeaux vahvisti joukkuettaan tammikuun siirtoikkunassa ja vaihtoi valmentajaa helmikuussa. Nyt seurajohtajalla alkaa olla keinot vähissä.

– Siitä ei ole mitään hyötyä, jos hyökkääjä osaa ampua pallon ylänurkkaan 20 metristä, jos emme näytä parastamme joukkueena. Tämä ei ole seura, jossa kaveriporukka kokoontuu sunnuntaisin potkiskelemaan palloa. Se vaatii sitoutumista, 120 prosentin keskittymistä ja pelisuunnitelman kunnioittamista.

– Modernissa jalkapallossa ei ole kyse vain juoksemista ja hyvästä tahdosta. Vaaditaan jokaisen yksilön panosta, Lopez päätti.

Girondins Bordeaux on voittanut Ranskan kansallisen mestaruuden kuusi kertaa, viimeksi kaudella 2008-2009. Edellinen cup-voitto on yhdeksän kauden takaa. Eurooppa-liigan lohkovaiheessa Bordeaux pelasi viimeksi kolme kautta sitten.

Lähde: Get Football News France