Roman Eremenko on lähellä paluuta kasvattajaseuraansa Pietarsaaren Jaroon, kuten uutisoimme jo tammikuussa. Jaron päävalmentaja Jimmy Wargh myönsi, että Eremenko oli jo lähellä tehdä paluun Ykköscupin ottelussa SJK Akatemiaa vastaan.

Eremenko harjoitteli talvilomaviikon Jaron kanssa vieraillessaan perheensä kanssa Pietarsaaressa. Wargh oli tarjonnut Eremenkolle mahdollisuutta pelata viime lauantaina SJK Akatemiaa vastaan testipelaajan statuksella. Pelaaminen kariutui viime hetkillä Eremenkon perheen matkasuunnitelmien takia.

– Se oli lähellä, että hän olisi muuttanut paluumatkan päivämäärää päivällä tai kahdella, jotta olisi voinut pelata SJK Akatemiaa vastaan. Lopulta hän kuitenkin matkusti jo perjantaina takaisin Helsinkiin. Kerroin hänelle suoraan, että hän voi pelata toisen 45-minuuttisen testipelaajana kentällä, jos haluaa. Matkasuunnitelmat eivät muuttuneet, joten tällä kertaa ei nyt onnistunut, Wargh kertoi puhelimitse SuomiFutis-sivustolle.

Tällä hetkellä Eremenkon paluu Jaroon vaikuttaa todennäköiseltä. Jaro on kasannut varsin nimekkään ryhmän Ykköseen ja selkeänä tavoitteena on nousu Veikkausliigaan. Joukkueesta löytyvät muun muassa Veikkausliigasta tutut Emile Paul Tendeng, Severi Kähkönen sekä Jacob Bushue.

– Se on nyt hänestä itsestään kiinni.

– Minun ymmärrykseni mukaan, jos hän Suomessa pelaa, niin todennäköisyys, että hän pelaisi Jarossa on suuri. Se on ihan ”fifty-fifty”, nähdäänkö hänet kesällä Jaron paidassa, Wargh arvioi.

Warghin mukaan Eremenko on hyvässä kunnossa, vaikka vielä ei täysistä ysikymppisistä puhuttaisikaan.

– Sanotaan näin, että ei tarvitse miettiä, mahtuisiko pelaamaan. Sitten toki pitäisi miettiä, pelaako hiljalleen ensin 45 minuuttia, sitten tunnin ja näin. Sen verran hyvä hän on harjoituksissa, että ei tarvitse kyllä epäillä, etteikö hän voisi dominoida Ykkösessä, Wargh avasi Eremenkon pelikuntoa.

Wargh korostaa, että Jaron nousutavoite on linjattu jo ilman Eremenkoa. On kuitenkin selvää, että Eremenkon kaltainen vahvistus nostaisi Jaron osakkeita entisestään.

– Jos saisimme sellaisen tähden kuin Eremenkon, niin kyllä se mielestäni nostaisi meidät ykkössuosikiksi nousutaistelussa. Sen verran paljon laatua hän toisi viimeiselle kolmannekselle.

Eremenkon saapuminen olisi iso asia myös Jarolle ja koko Pietarsaarelle.

[readmore from=eremenko-roman]

– Veikkaan, että kotipeleissä olisi vähintään 200-300 katsojaa enemmän joka pelissä.

Aikataulu Eremenkon suhteen on hyvin liukuva. Wargh korostaa, että asiassa edetään täysin Eremenkon ehdoilla.

– Veikkaan, että siinä vaiheessa kun siirrymme nurmelle, eli toukokuussa jossain vaiheessa puhutaan uudestaan asiasta. Hän mieluummin pelaisi nurmella kuin tekonurmella.

Wargh korosti myös, että Jaron kunnianhimoinen tavoite liiganoususta kiinnostaa Eremenkoa.

– Se kiinnostaa häntä. Hän haluaa auttaa meitä.

LUE MYÖS: