Venäjän aloittama laajamittainen sota Ukrainaa vastaan on laittanut ukrainalaisen jalkapallon ymmärrettävästi tauolle. Pelaajat ovat vapaita etsimään uutta seuraa FIFA:n uuden säännön mukaisesti.

Veikkausliigan näkökulmasta mielenkiintoinen pelaaja on hyökkääjä Lucas Rangel, joka pelasi vielä viime kaudella KuPS:n riveissä. Tie vei pian europelien jälkeen ukrainalaiseen Vorskla Poltavaan, jonka KuPS pudotti Konferenssiliigan karsinnoissa.

Nyt Rangel on pääsyt pakoon Ukrainasta. Pakomatka sotatantereelta oli Rangelin mukaan painajaismainen.

– Miten olisi voinut rentoutua, kun takapeilissä näkyy tankki? Se oli jotain, mitä en olisi koskaan uskonut näkeväni. Katsomme sotaelokuvia ja joskus itkemme niille, mutta on täysin eri asia olla sellaisessa. Se on niin intensiivistä, ettei voi edes itkeä, Rangel kertoi BBC:lle.

Tällä hetkellä Rangel on onnellisesti kotikaupungissaan Alvoradassa, Brasiliassa, perheensä kanssa. Rangel haluaa etsiä uuden seuran. Tarjouksiakin on jo tullut.

[readmore from=rangel-lucas]

– Olen saanut paljon kiinnostusta Suomessa, jossa pelasin muutaman vuoden, mutta rahakkain tarjous tuli Kazakstanista. Siitä huolimatta sanoin heille ei. Sielläkin poliittinen tilanne on hyvin monimutkainen, enkä halua joutua taas sodan keskelle. En tässä elämässä ainakaan, Rangel sanoi.

Veikkausliiga käynnistyy 2.4., joten Suomen markkinoille olisi vapautumassa varsin pätevä vahvistus vielä kauden kynnyksellä. Rangel on pelannut Veikkausliigassa 53 ottelua, joissa on syntynyt 19 maalia ja 8 maalisyöttöä.