Liverpool eteni Mestarien liigan puolivälieriin, kun se kaatoi Internazionalen yhteismaalein 2-1. Toinen osaottelu ratkesi Interin hyökkääjä Alexis Sánchezin ulosajoon.

Liverpool haki Milanosta 2-0-voiton avausosassa. Toista osaottelua ehdittiin pelata reilu tunti, kun Lautaro Martínez tykitti upealla osumalla Interin maalin päähän yhteistuloksessa. Se jäi lopulta laihaksi lohduksi, kun Sánchez lensi ulos toisen varoituksen myötä vain minuutti Martínezin osumasta.

Sánchezin ulosajo on puhuttanut. Chileläishyökkääjä tuli tilanteeseen kovaa, mutta osui ensin palloon, jonka jälkeen vasta Fabinhon jalkoihin.

Asiantuntijat ovat olleet vahvasti sitä mieltä, ettei taklauksesta olisi pitänyt nostaa keltaista korttia. Entisen Arsenal-manageri Arsène Wengerin mukaan tuomari nousi turhan suureen rooliin, vaikkakin Liverpool meni hänen mukaansa ansaitusti jatkoon.

– Erotuomari tappoi pelin väärällä hetkellä. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä viimeiset 25 minuuttia täysillä miehistöillä. Kokonaisuudessaan Liverpool ansaitsi jatkopaikkansa – jopa tänään he osuivat tolppaan kolme kertaa. Mutta en ole samaa mieltä erotuomarin ratkaisusta. Se tappoi mielenkiinnon peliin, Wenger sanoi.

Samoilla linjoilla olivat myös CBS Sportin asiantuntijat Thierry Henry, Peter Schmeichel sekä entinen Liverpoolin toppari Jamie Carragher.

– Mitä sinä voit tehdä? Hän sai pallon, ja jalka nousee ylös, koska potkaiset pallon pois, Henry kysyi.

– Menet eteenpäin jalka edellä ja vauhdilla. Ei ole mitään mahdollisuutta, että vedät jalkasi pois. Sánchez voitti pallon, se riittää, maalivahtilegenda Schmeichel komppasi.

[readmore from=mestarien-liiga]

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp oli täysin eri mieltä asiantuntijoiden kanssa. Kloppin mukaan tilanteesta ei voinut olla antamatta toista varoitusta.

– En ymmärrä, miksi meidän pitää edes keskustella siitä. Jos olette pelanneet jalkapalloa, tiedätte, että voitte voittaa vain pallon tai tuoda itsenne asemaan, jossa vaarannatte vastustajan ettekä voita palloa. Siinä se.

– Fabinho on siinä, koska hän arvioi palloa, ja jos Sánchez ei olisi tullut lentäen taklaukseen, silloin ymmärtäisin sen. Hän kuitenkin tuli lentäen tilanteeseen ja koski palloa, mikä mielestäni on mahdollista, mutta lopulta osui Fabinhoon totta puhuen todella pahasti, Klopp perusteli.