Shakhtar Donetskin toimitusjohtaja Sergei Palkin on vahvistanut, että eräs seuran juniorivalmentaja on kuollut Ukrainan sodassa venäläisen kranaatin sirpaleeseen.

Venäjä aloitti viime viikon torstaina täysimittaisen hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan.

[readmore from=Ukrainan-sota]

Palkin sanoi Facebook-julkaisussaan, että venäläisten seurojen ja pelaajien pitäisi painostaa valtiojohtoa päättämään sota.

– Haluan osoittaa sanani venäläisten jalkapalloseurojen omistajille, johdolle ja pelaajille. Venäjä on tehnyt kauhean ja petollisen sotilaallisen hyökkäyksen Ukrainaan. Maahan, jossa jokainen teistä on käynyt ja jossa teidät on aina toivotettu tervetulleeksi. Maa, jossa teillä on sukulaisia, ystäviä ja tuttavia. Maa, jossa jotkut teistä ovat jopa syntyneet. Ja tätä maata ja sen kansaa Venäjän armeija tuhoaa tänään kaikenlaisilla aseilla, kirjoitti Palkin Goalin mukaan.

– Vaikka te ette antaneet käskyä ukrainalaisten tuhoamiseksi, vaikenemisenne on apu joukkomurhille ja tuholle.

– Eräs työntekijämme tapettiin eilen. Lasten valmentaja. Hän kuoli venäläisen kranaatin sirpaleeseen. Venäjä, te tapatte ukrainalaisia. Lopettakaa tämä hulluus! Älkää olko hiljaa, puhukaa! Muuten se on henkilökohtainen tappionne. Tappio, jonka kaikki tulevat sukupolvet muistavat. Tappio, jota ei voi pyyhkiä pois maailmanhistoriasta. Ja jokainen teistä tulee olemaan syyllinen ja vastuussa tehdyistä rikoksista.

Palkin lisäsi julkaisuunsa myös useita kuvia tuhoutuneista rakennuksista ja kirjoitti: ”Katsokaa, mitä Venäjän armeija tekee kaupungeillemme!”

Voit katsoa alla Viaplayn videosta Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mietteet Ukrainan kriisistä.