Huuhkajien entinen kapteeni Tim Sparv twiittasi torstaina löytäneensä asukkaat Vaasassa sijaitsevaan asuntoonsa. Sparv oli aiemmin esittänyt olevansa valmis majoittamaan Ukrainasta sotaa pakenevia pakolaisia kotiinsa, ja nyt asukkaiksi löytyi äiti kahden poikansa kanssa.

Sparvin upea ele sai huomiota myös kansainvälisessä mediassa, sillä uutistoimisto Reuters jututti suomalaista tämän tekemästä ratkaisusta.

– Kysymme aina, mitä voisimme tehdä enemmän, ja tämä oli konkreettinen tapa. Ajattelin, että miljoonat pakolaiset muuttavat pois kotoaan. Minulla on Suomessa asunto, jossa en suoraan sanottuna vietä kovin paljon aikaa, 35-vuotias Sparv sanoi Reutersille puhelimitse.

Pienestä Oravaisten kunnasta kotoisin oleva Sparv on asunut 16-vuotisen ammattilaisuransa aikan Englannissa, Hollannissa, Ruotsissa, Saksassa, Tanskassa ja Kreikassa. Hänen puolisonsa on kotoisin Tshekistä, jossa perhe tällä hetkellä asuu. Sparv ilmoitti viime joulukuussa pelaajauransa päättyneen.

Tänä viikonloppuna Sparv aikoo käydä Suomessa ja tutustua samalla asuntonsa uusiin asukkaisiin. Vaikka oma koti ei nyt olekaan käytettävissä, se ei Huuhkajien pidettyä ex-kapteenia haittaa.

[readmore from=Ukrainan-sota]

– Tämä on tavallaan win-win-tilanne, sillä yövyn luultavasti äitini luona pienessä kylässä Vaasan ulkopuolella. Siispä minä ja äitini voimme viettää tämän vuoksi enemmän aikaa yhdessä, ja se on pelkästään positiivista, Sparv totesi.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan maasta on paennut jo reilusti yli kaksi miljoonaa ihmistä, joista yli miljoona on lapsia. Suurin osa on matkustanut Puolaan.