FIFA ja UEFA tekivät maanantaina odotetun päätöksen sulkea Venäjä toistaiseksi kansainvälisen jalkapallotoiminnan ulkopuolelle. Ratkaisu johtuu Venäjän aloittamasta sodasta Ukrainaa vastaan.

Yksi päätöksestä kärsivistä on Moskovan Spartak, ainoa yhä europeleissä mukana ollut venäläisseura. Spartakin piti kohdata RB Leipzig Eurooppa-liigan neljännesvälierissä, mutta nyt Leipzig sai vapaalipun suoraan puolivälieriin.

Spartak ilmaisi maanantai-iltana pettymyksensä UEFA:n päätökseen kotisivuillaan julkaisemassaan tiedotteessa.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

FC Spartak Moscow

@fcsm_eng
The decision to exclude our team from Europa League is upsetting.

We believe that sport, even in the most difficult times, should aim to build bridges, and not burn them.

We will focus on domestic competitions and hope for a speedy achievement of peace that everybody needs.

– Vaikka UEFA:n ja FIFA:n päätös onkin odotettu, on se myös äärimmäisen harmittava. Valitettavasti seuramme Eurooppa-liigassa tekemät ponnistukset on tehty tyhjiksi syistä, jotka ovat kaukana urheilusta.

[readmore from=Ukrainan-sota]

– Spartakilla on miljoonia faneja paitsi Venäjällä, niin myös koko maailmassa. Menestyksemme ja epäonnistumisemme tuovat yhteen ihmisiä lukuisista eri maista. Me uskomme, että jopa kaikkein vaikeimpina aikoina urheilun pitäisi tähdätä siltojen rakentamiseen, ei niiden polttamiseen. Meidät on pakotettu noudattamaan päätöstä, josta emme ole samaa mieltä.

– Nyt keskitymme kansallisiin kilpailuihin ja odotamme, että jokaisen tarvitsema rauha saavutettaisiin nopeasti, tiedote päättyy.

Voit katsoa alla Viaplayn videosta Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mietteet Ukrainan kriisistä.