Veikkausliigakausi 2022 alkoi aurinkoisessa Helsingissä ”Metroderbyllä”. HJK:n ja Hongan välinen mittelö pysyi pitkään tasalukemissa, mutta 68. minuutilla kauden avausmaali näki päivänvalon. HJK otti pallon haltuun oikealla laidalla, eteni nopeasti alueelle, hollantilaishankinta Fabian Serrarens syötti ja 18-vuotias laitahyökkääjä Casper Terho sijoitti vasemmalla jalallaan pallon ohi Maksim Rudakovin.

Vaikka Terho on vasta nuori mies, ei maali ollut hänen ensimmäisensä Veikkausliigassa, vaan Terho teki jo viime kaudella kaksi pääsarjamaalia. Enempää maaleja ei nähty, joten niinpä HJK voitti sarja-avauksen 1-0.

HJK:n kannattajat juhlivat Terhon maalia katsomossa soihduin. Aika näyttää, poikiiko teko HJK:lle myös kauden ensimmäiset sakot. Myös pelin alla katsomossa soihdutettiin.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI ⚽️

Veikkausliigakauden 2022 ensimmäinen maali on nähty 🔥

Vaihtomies Casper Terho niittaa ja @hjkhelsinki johtaa 1–0.

69 minuuttia pelattu.

#veikkausliiga #tunnustaväriä
#HJKHON

Forza HJK

@ForzaHJK
Veikkausliigakausi 2022 käyntiin @hjkhelsinki ja @Klubipaaty. Alista ja dominoi! 🔵⚪💪#HJK #Veikkausliiga

Taneli Kask

@TaneliKask
Uusi normaali #Veikkausliiga:ssa: peli joudutaan keskeyttämään katsomosta tulevan savun takia. #lutuuria

Toni Lötjönen

@ToniLotjonen
Kuuluttaja onneksi muistutti että soihduttaminen on kielletty.

#veikkausliiga

Takaisku HJK:n kaudelle oli se, että Roope Riski joutui vaihtoon jo varttitunnin pelin jälkeen. Maalitykki sai pienen tällin kamppailussa Hongan kapteenin Duarte Tammilehdon kanssa.

Veikkausliigadebyyttinsä suomalaispelaajista suorittivat ottelussa HJK:lta Huuhkajiin nostettu suurlupaus Miska Ylitolva sekä Hongalta Elias Äijälä, Saku Heiskanen ja Agon Sadiku. Kokenut Joona Toivio sen sijaan odottaa yhä ensiesiintymistään Veikkausliigassa, sillä hän seurasi koko ottelun penkiltä.