Saksan jalkapalloliitto DFB on päättänyt, että Bayern Münchenin 4-1-voitto Freiburgista jää voimaan, vaikka hallitsevalla mestarilla oli hetkellisesti 12 pelaajaa kentällä.

Bayern teki 86. minuutilla tuplavaihdon, mutta kentältä tuli kahden pelaajan sijasta pois vain yksi pelaaja. Niklas Süle ja Marcel Sabitzer menivät kentälle, mutta viheriöltä poistui vain Corentin Tolisso.

Myös Kingsley Comanin oli tarkoitus tulla samalla kentältä pois, mutta Bayern ilmoitti vaihtotaululla vahingossa ranskalaislaiturin vanhan pelinumeron, eikä Coman siten tajunnut, että hänen pitäisi mennä vaihtoon.

Peliä jatkettiin 18 sekuntia epätasaisilla jaoilla, kunnes Freiburgin puolustaja Nico Schlotterbeck huomautti erotuomari Christian Dingertille asiasta. Usean minuutin selvittelyn jälkeen peliä jatkettiin lopulta tasajaoilla.

Vaihtosekaannuksen tapahtuessa Bayern johti ottelua 3-1, mutta Sabitzer viimeisteli vielä viimeisillä hetkillä loppulukemiksi 4-1.

Freiburg teki Saksan jalkapalloliitolle virallisen valituksen tuloksesta, mutta DFB:n mukaan syy sekaannuksesta kuuluu ottelun tuomaristolle.

– Ensinnäkin oletamme, että kaikki FC Bayernin pelaajat olivat pelikelpoisia, kommentoi DFB:n urheilutuomioistuimen puheenjohtaja Stephan Oberholz Goalin mukaan.

– Tästä riippumatta Bayernin parhaimmillaankin vähäinen myötävaikutus väärinkäytöksiin, joka on toissijainen verrattuna erotuomareiden myötävaikutukseen, ei myöskään suhteellisuusnäkökulmasta riitä oikeuttamaan ottelun uusimisen vakavia oikeudellisia seurauksia.

– He (tuomarit) eivät täyttäneet velvollisuuttaan tarkistaa pelaajien lukumäärä. Erotuomari jatkoi ottelua tarkistamatta uudelleen sallittua pelaajamäärää.

DFB:n päätöksen myötä Bayern München jatkaa Bundesliigan sarjakärjessä yhdeksän pisteen erolla Borussia Dortmundiin, kun kuusi kierrosta on pelaamatta. Freiburg on sarjataulukossa viidentenä.