Bayern München on bundesliigakauden 2021-2022 mestari. Taas. Mestaruus oli Bayernille jo kymmenes perättäinen. Moinen mestaruusputki on bundesliigahistorian pisin. Missään muussakaan TOP 5 -liigassa ei ole nähty koskaan näin pitkää mestaruusputkea.

Mestaruus sai sinettinsä Bayern-fanien kannalta hienoimmassa mahdollisessa ottelussa, Der Klassikerissa kotikentällä Münchenissä. Vierasjoukkue Borussia Dortmund oli avausjaksolla vaisu, ja Bayern pääsi jo tauolle 2-0-johdossa. Maaleista vastasivat Serge Gnabry ja Robert Lewandowski. Lewandowski on tehnyt vähintään yhden maalin kaikissa kahdeksassa entistä seuraansa Dortmundia vastaan pelaamassaan Bundesliigan kotiottelussa.

Borussia Dortmundin toivo heräsi, kun Emre Can kavensi rangaistuspotkusta tilanteeksi 2-1. Vain vähän ennen maalia vaikutti siltä, että Dortmund voisi päästä ylivoimallekin, mutta VAR-kopista ei reagoitu Bayern-pelaajan rikkeeseen, joka vaikutti punaisen kortin arvoiselta.

Dortmundilla oli vähän aikaa henki päällä, mutta Bayernin puolustus kesti. Etenkin Lucas Hernández oli puolustuslinjassa mies paikallaan. Lopullisen ratkaisunsa ottelu sai 83. minuutilla, kun vaihdosta kentälle otettu Jamal Musiala pani pallon maaliin.

Bundesliigaa on pelaamatta vielä kolme kierrosta, mutta Bayernin ero Dortmundiin kasvoi tavoittamattomiin 12 pisteeseen. Oluttuopit kaivettiin nopeasti esille, mestaruuspaidat puettiin ylle ja laulu raikasi Allianz Arenalla, kun Bayernin pelaajat kylpivät oluessa. Perinteisen olutsuihkun valmentaja Julian Nagelsmannille ehti tarjoilla Benjamin Pavard.

Bayernin pelaajista Thomas Müllerille bundesliigamestaruus oli komeasti jo yhdestoista. Kaikki mestaruudet ovat tulleet luonnollisesti samassa seurassa. Kymmenen mestaruuden Robert Lewandowski on puolestaan bundesliigahistorian menestynein ulkomaalaispelaajaa. Puolalaisen mestaruuksista kaksi ensimmäistä tuli Borussia Dortmundissa.

FC Bayern München

@FCBayern
🏆🏆🏆🏆🏆 ZEHN MAL IN FOLGE DEUTSCHER MEISTER 🏆🏆🏆🏆🏆

#MISS10N #MiaSanMeister #FCBayern

Squawka

@Squawka
Bayern are the first team to win 10 consecutive league titles in a top-five European division:

🏆 2012/13
🏆 2013/14
🏆 2014/15
🏆 2015/16
🏆 2016/17
🏆 2017/18
🏆 2018/19
🏆 2019/20
🏆 2020/21
🏆 2021/22

Champions for a decade. 🤯

Squawka

@Squawka
Bundesliga titles since Bayern's first trophy:

◉ 31 - Bayern
◎ 23 - Every other German club combined

Complete domination. 😳

OptaFranz

@OptaFranz
8 – Robert Lewandowski has scored in each of his eight Bundesliga home games against Borussia Dortmund – no other player has scored in as many consecutive Bundesliga home games against a single opponent. Ex. #FCBBVB