Kerroimme puolitoista viikkoa sitten, että Borussia Dortmund on lähellä löytää seuraajan norjalaishyökkääjä Erling Braut Hålandille, jonka huhutaan siirtyvän ensi kaudeksi muualle, todennäköisesti Manchester Cityyn. Sport1, Bild, Sky ja uutistoimisto dpa ovat jo uutisoineet, että Dortmund on sopinut Red Bull Salzburgin kanssa siitä, että 20-vuotias Saksan maajoukkuehyökkääjä Karim Adeyemi on ensi kaudella Dortmundin pelaaja.

Adeyemin kerrotaan solmivan Dortmundin kanssa viisivuotisen sopimuksen. Enää allekirjoitus puuttuu, mutta sopimuksen uskotaan virallistuvan jo pian.

Eri viestintävälineissä on liikkunut erilaisia tietoja siitä, kuinka paljon Dortmund maksaa Adeyemista siirtokorvauksena. Siirtosumman uskotaan asettuvan 30 ja 38 miljoonan euron haarukkaan. Skyn mukaan summa voi vielä nousta 6 miljoonalla eurolla bonuspykälien täyttyessä.

Suorana siirtokorvauksena Adeyemista olisi näin ollen tulossa Dortmundin ennätyshankinta. Tähän saakka kallein ostos on ollut vuonna 2019 seuraan siirtynyt Mats Hummels, josta Dortmund maksoi Bayern Münchenille 30,5 miljoonaa euroa. Vielä kalliimpi oli lopulta Ousmane Dembélé. Dortmund maksoi hänestä aluksi Rennesille 15 miljoonaa euroa, mutta ostosumma nousi 35 miljoonaan euroon ranskalaisen siirryttyä jättikaupalla Barcelonaan. Rennes kun oli sopinut siirtoon oikeuden jatkosiirtoprosentteihin.

[readmore from=Adeyemi-Karim]

On siis joka tapauksessa erittäin lähellä, että Adeyemista tulee Dortmundin seurahistorian ennätyshankinta.

Salzburg on jo hankkinut Adeyemille korvaajan, kun se vahvisti viime torstaina, että seuraan siirtyy ukrainalaisen Shakhtar Donetskin brasilialaishyökkääjä Fernando. 23-vuotias Fernando allekirjoitti itävaltalaisseuran kanssa viisivuotisen sopimuksen.

Lähde: Transfermarkt